///
Acum la radio:

Alexandra Ungureanu a relansat “Lumea visează”; Primul proiect pop simfonic din România

Lumea visează,  piesa Alexandrei Ungureanu, care încheie campania Music in pROgress, primul proiect pop-simfonic din România, are o poveste aparte. Această campanie povesteşte despre câteva destinații turistice unice din țară şi ajunge la final cu un videoclip filmat  în Pădurea Groșilor din Maramureș.

alexa ungureanu 2015 cover

“La 13 ani de la lansarea piesei, sunt foarte fericită să scot acest remake al unei melodii care m-a “urmărit” în toată această perioadă și a fost un punct de reper pentru cei care mă ascultă înca de la începuturi. Deși a fost remixată de multi DJ cunoscuți, Nora Deneș a reușit să o rescrie pentru orchestră, rafinat și emoționant, aducând a soundtrack de film. Paula m-a surprins într-o ipostaza în care sunt eu 100%, de cele mai multe ori în lumea mea, timidă, izolată și aproape inadaptată exteriorului, dar visând, întotdeauna în compania muzicii!” a declarat Alexandra Ungureanu.

Alexandra Ungureanu a povestit despre cum a început proiectul Music in pROgress: „A plecat de la o discuție între prieteni, un brainstorming, și am ajuns la un proiect în care au fost implicați în jur de 30 de oameni, producător, orchestrator, instrumentiști, regizor, oameni de studio, echipa video.

Am pornit de la ideea de a face niște live session-uri cu piese cunoscute, rescrise pentru orchestră, și am ajuns la a realiza patru videoclipuri, dintre care trei filmate în trei zile consecutive, un efort uriaș pentru noi toți, dar mai ales pentru regizorul Paula Oneț.

Întotdeauna am vrut sa fac lucruri mai altfel, cu riscul de a nu merge la sigur pe arhicunoscutele rețete comerciale. Acest proiect este cea mai mare împlinire a mea din ultima vreme, și nu s-ar fi putut realiza fără aportul tuturor celor implicați creativ și afectiv. Toate aceste nume sunt menționate la sfârșitul fiecaruia dintre video-uri și m-aș bucura ca lumea să-și facă timp să le parcurgă, pentru că sunt oameni extraordinar de talentați”.

Pop-simfonic – un stil mai puţin abordat în România. De ce ai ales această zonă muzicală?

Urmăresc ce se întâmplă la nivel internațional cu muzica și acolo fusionul între muzica simfonică și alte genuri nu mai este ceva nou, dar la noi înca nu se facuse printre artiștii consacrați. Și pentru că îmi place sa propun mereu lucruri noi publicului meu, am îmbrățișat această provocare. Mi se pare un mix cool, dar și elegant, și mă reprezintă foarte mult ca exprimare. Pentru că un proiect de genul acesta să-și atinga scopul, este foarte importanta rescrierea pieselor comerciale pentru partitura clasică, și pentru rafinamentul pieselor din Music in pROgress, trebuie să-i mulțumesc Norei Denes.

Cum ai ales cele patru piese? Cum au fost primite de catre public?

Le-am ales cât se poate de subiectiv, să-mi placă, să mi se potrivească. În acelasi timp, am vrut sa fie piese cunoscute publicului, pentru a-l putea atrage apoi într-o zona mai nișată. Din punct de vedere muzical, cea mai mare provocare a fost sa transformăm și să adaptăm partea de rap a lui Grasu XXL din Deja Vu. Și mă bucur ca am putut relua și una dintre piesele pe care le-am cantat la început de carieră, o piesa cu o stare specială, Lumea Visează.

Videoclipurile din campania Music in pROgress au devenit virale  pe net. La zilele Clujului ai intrat în Cartea Recordurilor…

Evenimentul de la Cluj a fost o surpriză placută, peste 1500 de copii au cântat cu mine folosind pahare celebrul Cup Song. S-a intamplat la un an de la filmarea clipului, împreună cu elevii de la Transylvania College și iată că într-un an am ajuns împreuna departe.

Cum ai ales locurile în care au fost filmate videoclipurile?

Filmările au avut loc în Maramureș, în special în Baia Mare și în împrejurimi. Făcând prospecția în vederea filmărilor, am descoperit locuri uimitor de frumoase, dar nu foarte cunoscute, precum Lacul Albastru. Si ne-am dorit să dăm și aceasta dimensiune turistică proiectului.