///
Acum la radio:

Bruce Springsteen- The Boss!

Bruce Springsteen s-a născut pe 23 septembrie 1949 și este cunoscut pentru popularizarea genului “heartland rock”, inspirat de oraşul său natal, New Jersey. Supranumit The Boss, artistul a lansat mai multe albume rock de succes, printre care “Born in the USA” şi “Born to Run”, şi a vândut peste 120 de milioane de discuri în întreaga lume.  Tatăl său, Douglas Frederick Springsteen, cu origini olandeze şi irlandeze, a fost şofer de autobuz. Mama sa, Adele Ann Zerilli, a fost secretară şi are origini italiene. Bruce mai are două surori, Virginia şi Pamela.

PERTH, AUSTRALIA - FEBRUARY 05:  Bruce Springsteen performs live for fans at Perth Arena on February 5, 2014 in Perth, Australia.  (Photo by Paul Kane/Getty Images)

Bruce s-a apucat să cânte de la vârsta de 7 ani, după ce l-a văzut pe Elvis Presley la “The Ed Sullivan Show”. La 13 ani și-a cumpărat prima chiatară cu 18 dolari, iar mai târziu a început să studieze alături de un chitarist de prin zonă.  Când a împlinit 16 ani, mama sa i-a cumpărat o chitară Kent în valoare de 60 de dolari, eveniment despre care a cântat în melodia “The Wish”.
La începutul carierei, Springsteen a facut parte din  mai multe formații locale din New Jersey: Castiles, Earth, Steel Mill, Dr Zoom And The Sonic Boom și altele.

Cel mai cunoscut album al sau Born In The U.S.A, lansat în 1984, a fost unul din cele mai bine vândute discuri. Șapte single-uri de pe acest LP au ajuns în top 10. Piesa Born in The U.S.A. era un comentariu referitor la modul în care sunt treatați veteranii din Vietnam. El a refuzat 7 milioane de dolari pe care i-ar fi primit dacă accepta ca melodia sa fie folosită într-o reclamă a celor de la Chrysler Corporation. Dancing in the Dark a fost cel mai mare hit dintre cele  7  ale albumului. În videoclipul piesei apare și Courtney Cox. Aceasta a fost perioada cea mai buna a carierei sale, în care s-a bucurat de cea mai mare audiența.

În timpul unui turneu, în SUA, Bruce Springsteen o întâlneşte pe actriţa Julianne Phillips, cu care se căsătoreşte în Oregon, pe 13 mai 1985. Din păcate, povestea lor de dragoste nu durează mult. Piesele de pe albumul Tunnel of Love vorbesc despre relaţia sa nefericită cu Julianne. În timpul turneului Tunnel of Love Express, artistul o cunoaște pe Patti Scialfa, cu care începe o relație, iar în 1988, Phillips şi Bruce divorțează.

Bruce Springsteen a câștigat 20 de premii Grammy, două Globuri de Aur şi un premiu Oscar. Este considerat unul dintre cei mai influenţi compozitori ai secolului al XX-lea, iar, în 2004, revista Rolling Stone l-a inclus în topul celor mai mari 100 de artişti ai tuturor timpurilor, pe locul al 23-lea.