///
Acum la radio:

Carlos Santana, de la spălător de vase la muzician full-time

Carols Augusto Santana Alves s-a născut pe 20 iulie, 1947, în Autlan de Navarro, Mexic. Carlos a învățat să cânte la chitară la vârsta de 8 ani datorită tatalui sau, Jose, care era un violonist profesionist.
În adolescență Santana a cântat prin barurile din Tijuana pentru a-și urma idolii B. B King, Ray Charles si Little Richard.
În anii’ 60, familia lui s-a mutat în San Francisco unde tatăl său spera să-și găsească de lucru. Ajuns acolo, Carlos are ocazia să-și vadă idolii cântând și începe să fie influențat de curentele muzicale: jazz, folk, hippie.Carlos Santana performs at the Montreux Jazz Festival in Montreux
După mai mulți ani petrecuți ca spălător de vase, Santana se decide să devină  muzician full-time, așa că în 1966 pune bazele formației Santana Blues Band alaturi de David Brown si Gregg Rollie. Combinația de rock-latino, jazz, blues, salsa și ritmuri africane dă naștere unei trupe ce avea să fie recunoscută ca Santana.

Unul dintre cele mai frumoase momente din viața sa s-a petrecut în timpul unui concert susținut la Chicago, atunci când i-a cerut iubitei sale, Cindy Blackman, să ii devină soție, pe scenă. Cindy Blackman, care tocmai interpretase un solo la tobe în timpul piesei “Corazon Espinado”, a acceptat cererea în căsătorie. Cei doi s-au sărutat pe scenă, iar publicul i-a aplaudat îndelung. Artistul a mai fost căsătorit timp de 34 de ani cu Deborah Santana, mama celor trei copii ai săi, de care a divorțat în 2007.

În 2014 Carlos și-a lansat autobiografia. Cartea este o reafirmare a spiritualităţii pe care artistul a căutat-o în muzica sa din anii 1970. “Vreau ca această carte să ajute oamenii să înţeleagă că nu trebuie să fi Dalai Lama, Papa, Maica Tereza sau Iisus pentru a fi izvor de binecuvântări şi miracole”, a declarat Santana. Scrisă în colaborare cu Ashley Kahn şi considerată “sinceră şi pasională” de revista Kirkus Reviews, autobiografia relatează viaţa lui Santana de la copilăria petrecută într-un sat din Mexic, până la apogeul carierei, când a devenit o legendă a rockului şi membru al The Rock and Roll of Hall of Fame,