///
Acum la radio:

Cel mai lung mărţişor din lume certificat de Guinness World Records

Cel mai lung mărţişor din lume a fost realizat în oraşul bulgăresc Vidin, are o lungime de aproape 17 km şi a intrat Guinness World Records.  Acesta a început sa fie reaizat în urmă cu un an și  va porni în călătorie prin lume pentru a se face cunoscut de cât mai multă lume.

Mărţişorul a fost prezentat în cadrul expoziţiei internaţionale „Tradiţii culturale ale Balcanilor”, la Biblioteca Regională „MihalaGheorghiev” din Vidin.
Martisor„Acum, mărţişorul inedit urmează să sosească şi în România. Noi am prezentat cel mai lung mărţişor din lume realizat manual şi la Skopje. Este expusă şi o copie a certificatului primit de la Guinness World Records. Pot spune că sunt mândră pentru că un astfel de record a fost realizat în micul nostru oraş”, a declarat directorul Bibliotecii Regionale, Desislava Ivanova.
 În cadrul expoziţiei „Tradiţii culturale ale Balcanilor”, pot fi admirate mărţişoare confecţionate manual în Bulgaria, România şi Macedonia.
 Scopul acestui eveniment este de a conserva patrimoniul cultural comun şi de a sprijini includerea podoabelor rituale pe lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO.
 Expoziţia itinerantă „Tradiţii culturale ale Balcanilor” va fi deschisă şi sâmbătă vizitatorilor din Vidin, după care va porni spre România. Un interes deosebit pentru această expoziţie a fost manifestat şi în Olanda. Ideea este ca ea să fie prezentată şi în alte ţări, în care tradiţia mărţişoarelor nu este cunoscută.