///
Acum la radio:

Cele mai frumoase cântece de dragoste ale lui Bryan Adams, de pe coloana sonoră a unor filme celebre

Unul dintre autorii și interpreții celor mai frumoase cântece de dragoste este canadianul Bryan Adams, personalitatea săptămânii la Vibe FM. S-a născut pe 5 noiembrie, 1959 în Kingston, Ontario, din părinți englezi, dar are și rădăcini malteze din partea uneia dintre bunici. Tatăl său a fost diplomat al statului canadian, așa că micul Bryan a avut o cazia să călătorească mult în copilărie. Muzica devine cea mai mare pasiune a sa încă de pe vremea liceului, atât de mare încat fetelor nu mai apuca să le acrode niciun fel de atenție. “In liceu eram atât de pasionat de muzică, încat nu acordam niciun fel de atenție fetelor”, mărturisea artistul într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.bryan adams

La vârsta de 16 ani, Adams renunță la școală și începe să cânte in cluburi de noapte cu trupa Shock and Sweeney Todd, cu care lanseaza albumul If Wishes Were Horses.

Pentru a-și asigura existența, Adams practică diverse job-uri, se angajează în restaurante ca spălător de vase, vinde hrana pentru animale și lucrează în magazine sepcializate de muzică. Într-una din zilele în care era angajat la un music store, îl întâlnește pe bateristul Jim Vallance cu care începe o colaborare care durează până în prezent. Printre cele mai mari hit-uri pe care le-au compus îmreună se numără Cuts Like a Knife, Heaven, Summer of 69.

Bryan Adams lansează albumul de debut ce-i poartă numele în 1980, iar cel mai mare succes de la începutul carierei sale îl înregistrează cu piesa Cuts Like a Knife din 1983. Multe dintre albumele sale au fost premiate cu platină, iar piesa cu care a bătut recordul este super hit-ul Everything I do, I do it For You, din 1991, cu care a staționat pe locul 1 timp de 16 săptămâni  în UK Singles Chart, locul 1 timp 6 săptămâni în Billboard Hot 100 și locul 1 timp de 9 săptămâni în Canadian Singles Chart. Piesa s-a vândut în peste 15 milioane de exemplare, a devenit unul dintre cele mai bine vândute singles-uri din toate timpurile și a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului Robin Hood, cu Kevin Costner în rolul principal. Cu această piesă-record, Bryan Adams, împreună cu  Michael Kamen și Robert John Mutt Lange cu care a compus melodia, au câștigat prmiul Grammy pentru cel mai bun cântec compus special pentru o peliculă, în 1992.

Bryan Adams a compus muzică pentru coloana sonoră a 42 de pelicule. Între timp, canadianul dezvoltă o a doua pasiune a sa și anume fotografia. Lucrările sale au fost publicate în ediția britanică Vogue, în L`uomo Vogue, Vanity Fair, Harper`s Bazaar, Esquire și altele. În calitate de fotograf, artistul a lucrat cu nume cunoscute în lumea muzicii: Robert Plant, Joss Stone, Placido Domingo, Celine Dion, Moby, Amy Winehouse, Morrisey.

Urmăriți 5 dintre cele mai frumoase cântece de dragoste ale lui Bryan Adams, incluse în coloana sonoră a unor filme celebre.

Bryan AdamsStar, coloana sonoră a filmului Jack (1996)

Bryan AdamsI Finally Found Someone (featuring Barbra Streisand), coloana sonoră a filmului The Mirror Has Two Faces (1996)

Bryan AdamsHave You Ever Really Loved A Woman, coloana sonora a filmului Don Juan DeMarco (1994)

Bryan AdamsAll For Love (featuring Sting & Rod Stewart), coloana sonoră a filmului The Three Musketeers (1993)