///
Acum la radio:

Cele mai tari farse de 1 aprilie

De 1 aprilie sărbătorim Ziua Păcălelior cu o poftă nebună de farse, chiar şi cu riscul de a cadea pradă acestora. Nu se cunosc cu exactitate originile zilei de 1 aprilie ca Zi a Păcălelilor, dar presupunerile şi teoriile istoricilor spun că obiceiul farselor ar fi o împletire de obiceiuri populare locale specifice fiecărei ţări, legende străvechi şi ceremonialuri de întâmpinare a Anului Nou şi ulterior, a primăverii. Iată trei dintre cele mai memorabile farse din istoria omenirii.april

În anul 1998, americanii au crezut anunţul publicat de către lanţul de restaurante fast food Burger King, prin care se făcea cunoscută lansarea unui hamburger pentru stângaci, conceput astfel încât ingredientele să curgă numai spre dreapta. Ulterior, unii clienţi au fost chiar auziti comandând: “Un hamburger normal, pentru dreptaci, va rog!”

În 1969, un program de ştiri olandez a anunţat că un dispozitiv va intra în dotarea autoritaţilor, menit să detecteze persoanele care nu plătesc taxele pentru televiziune. Dispozitivul era facut astfel încât să functioneze din exterio. La întrebarile  care au început să curgă din partea spectatorilor privind modalitaţile de a evita să fie detectati. Soluţia era ca ei să işi învelească televizorul în folie de aluminiu. A doua zi folia de aluminiu s-a vândut mai bine ca niciodată.

În 1962, în Suedia exista o singura televiziune care transmitea alb-negru. De 1 aprilie, expertul tehnic al statiei, Kjell Stensson, le-a spus telespectatorilor în ce condiţii vor putea urmări programul în culori: “Tot ce trebuie să faceti este să acoperiţi ecranul cu o pereche de colanţi”. Mii de telespectatori au luat parte la această farsă şi au făcut întocmai.