///
Acum la radio:

Cui i-a dedicat Freddie Mercury piesa “Love of My Life”?

Freddie Mercury, pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, s-a născut pe 5 septembrie, 1946, pe insula africană Zanzibar, la acea vreme colonie britanică, acum parte a Tanzaniei. Părinții săi, Bomi Bulsara și Jer Bulsara erau perși din India. Fredie a avut și o soră mai mică, pe nume Kashmira.freddie mercury

Mercury a compus zece melodii din cele șaptesprezece de pe albumul „Greatest Hits” al formației Queen: „Seven Seas of Rhye”, „Killer Queen”, „Bohemian Rhapsody”, „Somebody to Love”, „Good Old-Fashioned Lover Boy”, „We Are the Champions”, “Bicycle Race”, „Don’t Stop Me Now”, „Crazy Little Thing Called Love”, și „Play the Game”.

El a introdus în cântecele sale diverse stiluri muzicale: rock, heavy metal, pop și disco, încercând să compună melodii complexe, chiar dacă nu știa să citească partituri muzicale, cum declarase chiar el.  Mercury a compus majoritatea melodiilor la pian, alegând deseori note greu de realizat de colegul de trupă, chitaristul Brian May.

Despre viața amoroasă a artistului nu s-au scris foarte multe, acesta încercând să fie cât se poate de discret.

freddie-with si-mary-austin

                                                                      Freddie Mercury si Mary Austin, 1987

La începutul anilor 1970, Mercury avea o relație de lungă durată cu Mary Austin. Pe la mijlocul anilor 1970, artistul începea  o relație cu producătorul de la Elektra Records, care punea capăt legăturii cu Austin. Cei doi rămân prieteni de-a lungul timpului, iar Mercury spunea despre Austin că a fost singurul prieten adevărat. Într-un interviu din 1985, Mercury a spus despre Austin: „Toate iubirile mele m-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe Mary (Austin), dar este pur și simplu imposibil. Singurul prieten pe care îl am este Mary și nu vreau pe altcineva. Pentru mine, ea a fost precum o nevastă. Pentru mine a fost precum o căsătorie. Credem unul în celălalt, este destul pentru mine. Nu aș putea să mă îndrăgostesc de un bărbat așa cum am iubit-o pe Mary.” Starul a compus o mulțime de  melodii despre Austin, una dintre ele fiind “Love Of My Love.”

În 1985, intrase într-o nouă relație de durată, cu un coafor pe nume Jim Hutton, ambii fiind seropozitivi. Hutton a trăit cu Mercury în ultimii șase ani ai vieții starului, îngrijindu-l când a fost bolnav și fiindu-i alături până în ultima secundă. Hutton a susținut că Mercury a murit purtând o verighetă pe care acesta i-o dăduse. Hutton a murit de cancer, pe 1 ianuarie 2010.

Freddie Mercury a decedat pe 24 noiembrie, 1991, la vârsta de 45 de ani, din cauza unei bronhopneumonii  cauzate de SIDA.

Artistul a fost incinerat la cimitirul Kensal Green, iar cenușa sa a fost împrăștiată pe malurile lacului Geneva, lângă Montreux, Elveția, locul unde Freddie și-a petrecut ultimii ani din viață. Prin testament, Mercury i-a lăsat lui Mary Austin jumătate din avere, iar cealaltă jumătate părinților și surorii lui. El i-a mai lăsat bucătarului său 500.000 de lire, 500.000 de lire asistentului, 100.000 de lire șoferului și 500.000 de lire partenerului său Jim Hutton. Austin a moștenit casa starului, în care locuiește împreună cu familia sa.