///
Acum la radio:

Cum să-ți pregătești lumânările decorative acasă. Câteva idei simple cu efect maxim

Ideea de a face lumânări decorative pentru casă și gradină este o provocare pentru adepții principiului “do it yourself“, din pacate prea puțin aplicat la noi. Iată câteva idei simple cu efect maxim pentru a-ți confecționa singur lumânările.lumanari

Ai nevoie de: borcane, nisip, lumânătile de botez ale copilului sau altele asemenea, câteva crenguțe uscate, capace, sfoară, vopseluri, puțin lac și multă imaginație. Să facem, deci, lumânări decorative pentru casă și gradină și ca să  dăm aripi imaginației venim cu câteva idei, trucuri și sfaturi.

  • În loc de nisip (care trebuie cernut și spalat înainte) pot să folosești faină de grâu amestecată cu mălai ca să ai o nuanță galbenă suavă, sau cu pudră de cretă colorată. Folosește vopselurile de ouă pentru Paște care au ramas și colorează cu acestea nisipul sau fainurile.
  • Cel mai bine, folosește crenguțe de brad. Se păstrează pentru mai multă vreme verzi.
  • Poti să faci capace pentru aceste lumânări decorative. Folosește vopseluri și lacuri ca să le dai o față nouă.
  •  Poți acoperi capacele cu materiale colorate, lipite cu aracet, pe care apoi le dai cu două straturi de lac.
  •  Nu te strădui ca lumânările decorative să fie perfecte, iar dacă faci mai multe, nu le face identice. Farmecul lor stă tocmai în imperfectiune, dovada ca au fost făcute cu mâna ta și sunt rezultatul imaginatiei tale.
  •  Folosește sticluțe de parfum goale, pe care le poți umple cu parafină și la care adaugi fitil. Pune sticulețele în borcane mari și agață-le. Vei avea cele mai interesante lumânări decorative pentru casă si gradina, plus că vor fi și aromate.

Sursa www.casa-gradina.ro