///
Acum la radio:

Cum te desparți de cineva cu compasiune și eficiență? 4 pași care iți vor ușura misiunea

În ciuda tuturor eforturilor noastre, se întâmplă adesea ca relațiile să eșueze și să se sfârșească. Chiar și atunci când suntem motivati să rezolvăm orice problemă, de multe ori, nu e posibil. Chiar și atunci când facem tot ce ne stă în puteri de a satisface nevoile partenerului, dar și pe ale noastre, câteodată e nevoie să mergem pe drumuri diferite.

Să pui punct unei relații este întotdeauna complicat, oricât ai încerca să găsești calea cea mai simplă. In schimb, este foarte posibil să poți învăța să te desparți de cineva cu compasiune și eficiență. O astfel de atitudine duce la diminuarea durerii și a confuziei și, de multe ori, poate transforma relația în una de prietenie.break ups

Cum să te desparți de cineva eficient?

Rezultatele unui studiu oferă câteva strategii de a pune punct unei relații și de a evita pe cat posibil durerea și drama. Cel puțin, ai mai multe șanse folosind cele 4 strategii de mai jos. Cu toate acestea, nimic nu poate exclude acele momente de disconfor, dar pașii de mai jos îți pot garanta, măcar, un sfîrșit mai fericit.

1. Fii deschis, cinstit și direct. Mai întâi fă-ți timp să vorbești cu partenerul tău față în față, fără să te grăbești. În mod onest, dezvăluie-i dorința ta de a te despărți de el. Explică-i îngrijorarea și motivele tale într-o manieră logică și pe un ton calm. Încearcă să empatezi cu celălalt și arată-i că înțelegi ce simte și ce gândește.

2. Evită vina. Nu da vina pe partenerul tău pentru această despărțire, nici  dacă te-a rănit în trecut.

3. Rememorați și împărtășiți momentele pozitive. În conversație, nu uita să-ți amintești de lucrurile bune și gesturile frumoase pe care le-a făcut celălalt pentru tine de-a lungul relației. Spune-i că nu regreți timpul petrecut împreună, chiar dacă pe viitor drumurile voastre se separă. Fii recunoscător pentru acele momente frumoase și împarte cu el această recunoștință.

4. Caută avantajele comune. Chiar și după o despărțire, o relație continuă să fie un schimb social și există posibilitatea unor beneficii comune. Pană și la sfârșitul relației ati putea să vă focusați pe satisfacerea propriilor nevoi care coincid cu cele ele partenerului. Încearcă să faci tranziția ușoară, fiind de ajutor și oferind susținere. Încercați să înșelegeți că fiecare își poate trăi viața într-un mod sănătos, iar sfârșitul unei relații ar trebui să fie un nou început, a ceea ce urmează a fi mai bun.