///
Acum la radio:

David Bowie, numărul 1 în top cu albumul “Blackstar”

Cântăreţul britanic David Bowie, trecut în neființă pe 10 ianuarie, la vârsta de 69 de ani, a urcat pentru prima dată pe primul loc în topul  Billboard, depăşind  album “25” al cântăreţei Adele. Este vorba despre ultimul său album, “Blackstar“, lansat chiar de ziua lui de naştere, pe 8 ianuarie.Dvid Bowie

Albumul “Blackstar” s-a vândut în Statele Unite în 181.000 de exemplare, numai în prima săptămână de la lansare şi a urcat pe primul loc în topul din S.U.A.

Bowie a urcat în trecut, cel mai sus, cu penultimul album “The Next Day“, pe locul al doilea în topul Billboard, în 2013.

Albumul este, în același timp, primul care ajunge, postum, în fruntea topului Billboard, după ce albumul “This Is It” al Regelui Pop, Michael Jackson, a reuşit aceeaşi performanţă în 2009.

în Marea Britanie, 19 dintre albumele de studio ale celebrului cântăreţ au intrat în topul 100 britanic. Acest fapt se datorează  fanilor britanici, care săptămâna trecută și-au dorit să achiziţioneze cu disperare discurile lui Bowie, după moartea acestuia.