///
Acum la radio:

Dolly Parton. La soare te poți uita, dar la bustul ei ba!

Dolly Parton, pe numele real Dolly Rebecca Parton, este una dintre cele mai cunoscute cântărețe de muzică country. Ea s-a născut  pe 19 ianuarie 1946, într-o zonă rurală a comitatului Sevier, statul Tennessee, în familia lui Robert Lee Parton, un fermier care cultiva tutun, și a soției sale, Avie Lee, fiind al patrulea copil din cei 12. O famile numeroasă și săracă, cum avea să descrie la un moment dat artista: “Eram săraci lipiți pământului.” Plata doctorului pentru nașterea ei fusese de un sac de fulgi de ovăz. Despre această situație precară Dolly a cântat în primele ei melodii. Familia își ducea traiul într-o cabană cu o singură încăpere, departe de restul lumii, într-o zonă predominant penticostală. La vârstă de 12 ani, Dolly Parton își face debutul la tv, apărând pe postul de televiziune Knoxville tv, iar după ce absolvă liceul din Tennessee, se mută în Nashville pentru a începe o carieră de cântăreață country. Asta se întâmpla în 1964, iar în prima zi în Nashville îl cunoaște pe cel care avea să-i devină soț doi ani mai târziu,  Carl Dean. dollyA fost dragoste la prima vedere. Cei doi s-au căsătorit când Parton avea numai 20 de ani. Dincolo de calitățile sale vocale, personalitatea Dolly Parton s-a remarcat încă de la început ca fiind o fire șarmantă, telegenică, amuzantă, feminină, cunoscută pentru bustul său generos, fapt pentru care publicul a plăcut-o.  În 1967 Dolly i-a atras atenția prezentatorului tv, Porter Wagoner, care a angajat-o să apară în emisiunea sa,€”The Porter Wagoner Show”. Dolly a rămas la emisiune timp de 7 ani, duetele lor au devenit faimoase, numai că în timp faima ei a umbrit-o pe a lui Porter, așa că artista a hotărât să meargă mai departe pe cont propriu, obținând propria emisiune, a€œDolly. Emisiunea avea formatul unui talk-show cu numeroși invitați, precum Emmylou Harris, Linda Ronstadt, Karen Black si Kenny Rogers. Cu toate ca a fost un succes real, acest show nu a avut decât un singur sezon.  În 1971 Parton a lansat albumul Joshua. În același an a lansat și Coat of Many Colors, iar în 1974- albumul Jolene, care a reprezentat cel mai mare succes al său, atât în SUA, cât și în Canada, iar single-ul cu același nume a fost nr 1, conform publicației Hot Country Songs.  În 2004 Jolene a fost recunoscută de către revista Rolling Stone drept una dintre cele mai bune piese ale tuturor timpurilor.

Debutul în lumea filmului și l-a făcut în 1980, în Nine to five pentru care a primit o nominalizare la Oscar, dar și pentru premiul Grammy la categoriile „€œBest country song” și „Best female country vocal performance” pentru melodia Nine to five. Și mai multă celebritate i-au adus aparițiile sale în The best little whorehouse și œProvocarea, cu melodia Tennessee homesick blues.

În 1992 a urmat un moment istoric. Cântăreața Whitney Houston a transformat melodia lui Dolly Parton, I Will Always Love You, într-unul dintre cele mai vândute single-uri ale tuturor timpurilor, inclus în coloana sonoră a filmului The Bodyguard. Unul dintre acele exemple în care cover-ul sună mai bine decât originalul, bineînțeles, și datorită vocii lui Houston.

Dolly Parton a scris peste 3.000 melodii și a vândut peste 100 de millioane de discuri. A primit o stea pe Hollywood Walk of Fame și încă una în Nashville Star Walk.

Povestea ei de dragoste pare să fie ruptă dintr-un film sau, mai mult decât atât, pentru că viața bate filmul. În 2014 revista National Enquirer aruncă bomba: Dolly Parton a început pregătirile pentru nunta cu Judy Ogle (68 de ani), alături de care trăieşte o frumoasă poveste de dragoste de aproape 40 de ani. Cele două s-au îndrăgit încă din clasa a treia. Însă, în ciuda evidenţelor, Dolly (68 de ani) a negat în repetate rânduri că ar fi făcut vreodată dragoste cu Judy. „Din păcate, nu o poate lua de soţie cu acte în regulă pentru că este măritată de 48 de ani cu Carl Dean. Acesta nu e deloc deranjat de relaţia pe care o are Dolly. Evenimentul va avea loc la casa lui Dolly Parton din Sevierville, Tennessee. Luna de miere o vor petrece în Caraibe”, a declarat un apropiat pentru revista americană.