///
Acum la radio:

Dovedit științific: când vorbesc femeile și când ascultă bărbații

Cercetătorii britanici dau lovitura, din nou! Aceștia au realizat un studiu pe un eşantion de 1.000 de bărbaţi şi femei și au descoperit ora la care bărbații ascultă ce vorbesc femeile, la fel și ora la care femeile preferă să discute serios, chiar daca au mereu ceva de spus 🙂 Potrivit cercetătorilor, 20:15 reprezintă momentul în care bărbaţii sunt cel mai pregătiţi să asculte ceea ce au de spus soţiile lor. Această oră e strâns legată de momentul cinei, mai mult de jumătate de respondenți afirmând că exact atunci preferă să participe la discuții serioase. Femeile, în schimb, au mărturisit că preferă să dezbată subiecte complexe la ora 8:20.

PHOTO: Emily Assiran/New York Observer

PHOTO: Emily Assiran/New York Observer

Un alt moment potrivit pentru dezbaterea unor subiecte complexe ales de către bărbați a fost momentul din timpul deplasării cu automobilul, iar femeile au putut sa afle, în urma sondajului, că dacă acele discuţii implică solicitarea unui favor, cele mai mari şanse de a-l obţine apar atunci când acesta este cerut în faţa rudelor. Peste 20% dintre bărbaţi au recunoscut că cedează în faţa rugăminţilor soţiilor lor, dacă acestea sunt făcute în prezenţa unui număr mare de membri ai familiei.

Potrivit studiului, aproape toți bărbații au recunoscut că detestă să fie deranjaţi cu rugăminţi și discuţii în timp ce fac duş.

Atenție, stimate doamne, cercetătorii britanici vă avertizează că cele mai puține șanse de a capta atenţiea soţilor este atunci când aceștia se joacă pe calculator. Doar 1% e atent la ce vorbiți, în timp ce 99% nici măcar nu ascultă.

Acum că lucrurile au devenit mai clare, știti când să alegeți momentul potrivit și când nu are niciun rost să deschideți gura.