///
Acum la radio:

Filmul-concert “Roger Waters The Wall” va rula în România

Filmul-concert Roger Waters The Wall, inspirat din The Wall Live, va rula în 13 cinematografe din România: Arad, Bacău, Baia Mare, Constanţa, Brăila, Cluj-Napoca, Iaşi, Piteşti, Ploieşti, Târgu-Jiu, Târgu-Mureş, Timişoara şi Bucureşti, pe 29 septembrie. de la ora 20.00.

NEW YORK, NY - NOVEMBER 13:  Musician Roger Waters attends the 10th Anniversary Billboard Touring Conference & Awards at the Roosevelt Hotel on November 13, 2013 in New York City.  (Photo by Daniel Zuchnik/WireImage)

Cu o durată de 133 de minute, pelicula a fost filmată cu cea mai modernă tehnologie şi a avut premiera mondială acum un an, la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto. Anul acesta filmul va fi difuzat într-o singură zi, în aproximativ 2.000 de cinematografe din întreaga lume.

“Sper ca proiecţiile din întreaga lume să fie o bună ocazie pentru ca oamenii să-şi amintească de persoanele dragi dispărute şi de persoanele dragi altora care au dispărut. În cele din urmă, suntem toţi egali”, a declarat Roger Waters.

La concertele din turneul The Wall au asistat peste patru milioane de persoane. Producţia a fost montată de 219 ori şi a generat încasări de 458,6 milioane de dolari, un record pentru un proiect al unui artist solo. În comparaţie, turneul original The Wall al formaţiei Pink Floyd a ajuns în patru oraşe, în anii 1980 şi 1981.

Regizat de Roger Waters şi Sean Evans, directorul de creaţie al turneului, documentarul conţine secvenţe care nu au fost văzute niciodată din celebrul turneu susţinut de muzician în perioada 2010 – 2013. Pelicula se încheie cu “The Simple Facts”, o conversaţie emoţionantă şi neregizată între Roger Waters şi bateristul Nick Mason, în timpul căreia aceştia răspund întrebărilor primite de la fani.

Preţul unui bilet este  de 35 lei în cinematografele din țară, iar în Bucureşti de 45 lei pentru o proiecţie obişnuită, respectiv de 60 lei pentru o proiecţie VIP.

Roger Waters, născut in Great Bookham, Surrey și cunoscut ca  basist și unul dintre principalii compozitori ai trupei Pink Floyd între anii  1964 – 1985, va împlini duminica 72 de ani.