///
Acum la radio:

Happy Birthday, Mr. President, cânta Marilyn Monroe cu 3 luni înainte de moartea sa

Happy Birthday, Mr. President, nu este doar o simplă urare, ci o piesă cântată într-o zi de sâmbătă, pe 19 mai, 1962, de către fermecătoarea Marilyn Monroe, cu ocazia zilei de naștere a Președintelui american John F. Kennedy.marilyn

Era seara în care Prima Doamnă, Jacqueline Kennedy, lipsea de la ceremonie, motivul fiind necunoscut la acea vreme. Christopher Anderson, autorul unei cărţi apărute în Statele Unite, care prezintă o serie de detalii  despre idila celebrei actriţe cu fostul preşedinte american, spunea că, la un moment dat, Marilyn i-a telefonat soţiei lui J.F. Kennedy pentru a-i dezvălui faptul că are o aventură cu acesta.

A fost un eveniment de amploare cu peste 15.000 de invitați care s-a ținut la Third Madison Square Garden. Marilyn era acompaniată de jazz pianistul Hank Jones.

Vă propunem să urmăriți acest moment istoric în care Marilyn, îmbrăcată într-o rochie sexy, vizibil emoționată, timorată sau “distrusă”, fiind sub influența drogurilor, cum au vorbit gurile rele, își consemnează ultima apariție publică la un eveniment important, cu 3 luni înainte să se sinucidă.