///
Acum la radio:

Îmbrăcămintea purtată la birou influențează modul de funcționare a creierului

Un studiul realizat de cercetătorii americani arată că îmbrăcămintea purtată la birou are un impact semnificativ asupra procesului cognitiv. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că ținuta formală stimulează procesul de gândire al persoanei. O ţinută elegantă modifică procesul cognitiv al persoanei, ajutând-o să se concentreze pe imaginea de ansamblu. imbracaminte

Cercetătorii americani au invitat un grup de tineri voluntari să răspundă la o serie de întrebări pentru a determina tipurile de procese cognitive ale lor din acel moment. Înainte de test, tinerii au fost invitaţi să îşi aprecieze propriul grad de formalism prin prisma ţinutelor lor vestimentare. Apoi au fost rugaţi să poarte “haine care pot fi purtate la cursuri” şi “haine care pot fi purtate la interviurile de angajare”.

Rezulatele testelor au arătat că voluntarii care au purtat ţinute formale au prezentat o gândire mai cuprinzătoare, aceastea făcându-i să se simtă mai puternici, fapt care i-a determinat să adopte și o gândire mai abstractă.