///
Acum la radio:

Stewart și Lennox s-au îndrăgostit și au devenit colegi de trupă

Una dintre cele mai valoroase voci ale muzicii îi aparține lui Annie Lennox. Singurul copil în familia cuplului Tom şi Dorothy Lennox s-a născut pe 25 decembrie 1954, în Aberdeen, Scoţia. Primul semn că ar fi atrasă de muzică l-a dat la vârsta de 3 ani, când a primit în dar un pian de jucărie. Mai târziu Annie a studiat flautul, iar la vârsta de 17 ani a fost acceptată la prestigioasa școală Royal Academy of Music din Londra.annie lenox

La scurt timp a realizat că muzica clasică nu o reprezintă și atunci și-a dorit să devină cântăreaţă și cantautoare. Prima trupă în care a activat ca  flautistas fost Dragon’s Playground. Lennox a fost vocalista trupei The Tourists, initial numită The Catch, o trupă care nu s-a bucurat de un succes imens, dar i-a adus artistei o colaborare cu Dave Stewart. Cei doi s-au cunoscut la Londra, când ea studia la Academia de Muzica, iar Stewart pleca dintr-o formatie folk-rock, Longdancer, si scria versuri împreună cu chitaristul Pete Coombers. Imediat dupa întâlnirea lor, Stewart si Lennox au devenit iubiți și colegi de trupă, iar în 1979 Annie şi Dave au decis să formeze un duo, schimbând denumirea trupei din The Tourists în Eurythmics.

Eurythmics a fost una din cele mai de succes formații ale anilor 80. Deși cei mai mulți artisti contemporani au dispărut de pe arena muzicală odata cu schimbarea preferințelor tinerelor generații, Eurythmics a continuat să lanseze hituri transformându-i pe solista Annie Lennox într-o vedetă recunoscută internațional, iar pe Dave Stewart într-un producător renumit. Inițial, cei doi au abordat sunetul electronic al sintetizatorului integrandu-l în ritmurile pop ale pieselor. La mijlocul anilor 80, hiturile „Sweet Dreams (Are Made of This)” și „Here Comes the Rain Again” au cucerit definitiv publicul din lumea întreagă. Pe parcursul unui deceniu, cei doi au vândut peste 75 de milioane de albume şi au lansat peste 20 de hit-uri internaţionale. Eurythmics s-a destrămat în momentul în care Lennox si Stewart au simțit că e timpul să urmeze cariere separate.

La doi ani după nașterea primei fiice, în 1990, Annie a lansat albumul solo de debut, intitulat Diva. Albumul a fost numărul 1 în Marea Britanie și s-a vandut în peste şase milioane de exemplare în toată lumea, incluzând super hitrile “Why”, “Walking On Broken Glass” şi “Little Bird”. În 1995, Annie a lansat cel de-al doilea album, intitulat Medusa. Un album cu cântece de dragoste care cuprinde piesele preferate ale artistei. Celebrul hit No More” I Love You’s face parte de pe albumul Medusa, acesta s-a vândut în mai bine de 5 milioane de exemplare. Cel de-al treilea album al cântăreței a apărut în 2003  și s-a numit Bare. A fost un nou succes în cariera artistei, albumul înregistrând vânzări de peste două milioane de exemplare în întreaga lume. În 2004, din iunie până în octombrie, Annie s-a alaturat lui Sting în Sacret Love Tour, susținând  52 de concerte în America şi Canada.

Annie Lennox este deținătoarea a șapte premii Brit Award, două premii Grammy, trei Ivor Novello Award și multe altele. În 2002 ,  Annie Lennox a luat premiul de onoare al revistei Billboard. Acest eveniment a fost urmat de un alt Grammy în 2004, pentru cel mai bun cântec scris pentru un film, Into TheWest ( Lord Of The Rings – The Return Of The King). De asemenea, piesa i-a adus un Glob de Aur şi primul Oscar. În 2006 Annie a fost recompensata cu trei Honorary Fellowships de la Royal Academy of Music,  Glasgow Royal Academy of Music and Dramatic Art și Edinburgh Royal College of Art.