Cea mai bună înghețată pe timpul verii ar fi cea care nu se topește. Înghețata care nu se topește există!
Niște cercetători scoţieni au creat această înghețată cu ajutorul unei proteine dintr-un aliment japonez tradiţional, care face ca preparatele culinare să îşi păstreze forma solidă pentru o perioadă mai lungă de timp.
Mai mult de atat, proteina respectivă împiedică îngheţata să cristalizeze atunci când este pusă la congelator, rămânând cremoasă și consistentă. Proteina minune se numește Natto și este preparată din boabe de soia fermentate și este un aliment pe care japonezii îl servesc alături de orezul fiert la micul dejun.
Vestea și mai bună este că această inovație va permite producătorilor de îngheţată să folosească în procesul de fabricaţie mai puţine grăsimi saturate, astfel încât noua înghețată să conţină mai puţine calorii. Specialiștii estimează că noul sortiment de îngheţată va apărea pe piaţă în aproximativ cinci ani.