///
Acum la radio:

Joe Cocker împărțea scena cu The Rolling Stones și petrecea cu Rod Stewart și Jimi Hendrix

John Robert “Joe” Cocker,  născut la 20 mai 1944  într-un oraş din Anglia, a fost unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică soul, rock şi blues.

Cu un timbru generos de bas-bariton şi plin de energie în mişcările scenice Joe Cocker a devenit cunoscut în anii 60’. O voce  inconfundabilă si versatilă poate fi auzită pe cele 40 de albume ale unuia  dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi din Marea Britanie.

În  1968 Joe Cocker ajunge pe locul 1 în Marea Britanie cu un cover după hitul celor de la Beatles, “With a Little Help from My Friends”.

Cocker era atât de apropiat de McCartney și George Harrison, încât aceștia îi cântau lui piesele înainte de a le înregistra.  Britanicul Artistul împărțea în anii ’60 scena cu The Rolling Stones și petrecea cu Rod Stewart și Jimi Hendrix.

Într-un interviu pentru Daily Mail, acesta recunoștea că  anii ’70 i-au marcat declinul  muzical și personal. Din cauza drogurilor,  Cocker ajunse să uite versurile și era un haos pe scenă. L-a salvat soția.

“Pam a fost cea care m-a ajutat să mă adun. M-a făcut să gândesc pozitiv. Eram deprimat. Ea m-a făcut să realizez că oamenii încă vor să mă audă cântând și m-a convins că pot evada din spirala decăderii. Așa că am mers mai departe. În America devenisem o caricatură, dar fanii mei europeni mi-au fost mereu loiali. Chiar și atunci când atinsesem cea mai nebună fază – aruncam cu pantofi în public – ei nu m-au părăsit. Asta m-a ajutat să-mi redescopăr concentrarea”, povestea Joe Cocker.

Un alt cover care s-a bucurat de un mare succes in 1975 a fost “You Are So Beautiful”, ajuns pe locul 5 în Statele Unite. În 1983 artistul câştigă premiul Grammy pentru piesa “Up where we belong”, interpretată în duet cu Jennifer Warnes.Joe Cocker

În 1993 este nominalizat la categoria “Best British Male” în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Brit Award. Artistul se clasează pe locul 97 în topul celor mai mari 100 de artişti ai lumii, potrivit revistei Rolling Stone.

În 2013 Joe Cocker a cântat în faţa câtorva mii de fani la Bucureşti, reuşind sa rupă bariera dintre generaţii, şi a creat moment de neuitat. El și soția sa s-au retras în ultimii lui ani de viață la o fermă din Colorado. Se relaxa în America pescuind și plimbându-și câinii. Cântăreţul britanic a decedat la vârsta de 70 de ani din cauza complicaţiilor generate de un cancer pulmonar.

Piese ca: “Unchain My Heart”, “N’oubliez Jamais”, “You Are So Beautiful” raman printre cele mai frumoase cantece de dragoste din toate timpurile.