///
Acum la radio:

La mulți ani, Keanu Reeves!

Keanu Reeves s-a născut pe 2 septembrie, 1964, având mamă britanică și tată jumătate chinez, jumătate hawaiian, petrecându-și copilăria în Liban.

Numele Keanu semnifică “briză rece peste munți”.

Primul film în care a jucat a fost „River’s Edge”.

La 29 de ani a făcut filmul “Little Buddha” care a marcat prima sa întâlnire cu spiritualitatea și înțelepciunea buddhistă, declarând mai târziu într-un interviu acordat revistei People: „Când l-am descoperit pe Buddha aveam aceeași vârstă ca și el. De atunci am aspirat la valori mai mari, la căutarea limiteleor mele. Încă încerc să scap de conștiința mea de Bourgeois alb și încerc să găsesc poezie în lume, lucru ce cred că mă va călăuzi să scap de trecut cu toate rămășițele lui.”

Viață lui bate filmul. Și-a pierdut copilul și iubita, și-a pierdut  și cel mai bun prieten și a trebuit să lupte pentru a-și găsi liniștea. Este rar văzut zâmbind în public și este mai mereu îmbrăcat cu hainele sale de culoare închisă.BEVERLY HILLS, CA - AUGUST 06: Host/producer Keanu Reeves speaks onstage during the "Side by Side" panel at the PBS portion of the 2013 Summer Television Critics Association tour at the Beverly Hilton Hotel on August 6, 2013 in Beverly Hills, California. (Photo by Frederick M. Brown/Getty Images)

„Eu nu pot face parte dintr-o lume în care bărbații își îmbracă soțiile ca pe niște prostituate, ajutându-le să pună în evidență lucrurile care ar trebui prețuite; o lume în care nu există conceptul de onoare și demnitate, și te poți baza doar pe oamenii care spun ‚Promit’. O lume în care femeile nu-și doresc copii, și bărbații nu-și doresc o familie. În care fraierii se cred superiori, se consideră importanți stând la volanul unor mașini care aparțin de fapt părinților lor și oricine are un pic de influență încearcă să-ți demonstreze că tu ești un nimeni.

O lume în care oamenii declară în mod fals că ei cred în Dumnezeu, când de fapt stau cu sticla de alcool în mână, lipsți total de înțelegerea religiei lor. Este o lume în care conceptul de gelozie este considerat rușinos, și modestia este un dezavantaj. Oamenii au uitat ce înseamnă dragostea și pur și simplu sunt în căutarea unui simplu partener. O lume în care se aruncă sume mari de bani pentru a-ți repara mașina, la orice mică zgârietură, în timp ce ei sunt atât de săraci și consideră că o mașina luxoasă ascunde acest lucru. O lume în care tinerii cheltuie banii părinților pe băutură, pe cluburile de noapte, iar fetele se îndrăgostesc de acești fraieri.

Bărbații și femeile nu mai sunt acum identificate, iar toate acestea împreună inseamna libertate de alegere, dar nu și pentru cei care aleg o cale diferită, pentru că ei vor fi considerați înapoiați și despoți. Aleg calea mea, dar e păcat că nu am găsit înțelegere în oamenii pe care i-am prețuit mai presus de orice.” (Keanu Reeves)