///
Acum la radio:

Mariah Carey, cea mai bună cântăreaţă a anului 1990

Mariah Carey, cea mai bună cântăreaţă a anului 1990,  s-a născut în Long Island, New York, la 27 martie 1970, în familia cântăreţei de operă Patricia Carey şi a inginerului venezuelean de culoare Alferd Roy Carey.Mariah-Carey

Cântareaţa şi-a primit numele după cântecul “They Call The Wind Mariah”, având să declare mai târziu că mama i-a dat acest nume ştiind că va ajunge celebră. La vârsta de 3 ani, Mariah şi-a surprins mama şi prietenii apropiaţi ai familiei cântând fragmente din operă, iar primele lecţii de canto a început să le ia la vârsta de 4 ani.
În liceu s-a decis să devină cântăreaţă. Din cauza absenţelor de la şcoală, colegii au poreclit-o “miraj”. În acea perioada artista a început să compună primele melodii şi să-şi înregistreze benzi demo.
La vârsta de 17 ani, Mariah s-a mutat în Manhattan unde a muncit ca şi chelneriţă în restaurante şi într-un salon de înfrumuseţare. După spusele proprii, a fost concediată de la mai bine de 20 de restaurante din cauza atitudinii sale.
În 1988 Mariah a aflat că prietena sa, solista Brenda K. Starr, avea nevoie de o back-up vocalistă.

La o petrecere, aceasta i-a înmânat lui Tommy Mottola, directorul casei de discuri Sony Music la acea vreme, o casetă demo cu vocea cantăreţei. Se spune ca Mottola a ascultat caseta în limuzina sa şi a rămas atât de impresionat de talentul ei, încât în aceeaşi seară, s-a întors din drum pentru a o cunoaşte pe Mariah. O lună mai târziu artista a intrat în studio pentru a-şi înregistra piesele de pe primul ei album care i-a purtat numele.
Artista şi-a demonstrat talentul prin abordarea unor stiluri muzicale diferite: pop, hip-hop, r&b, dance. Mariah Carey a fost comparată cu marile cântăreţe Whitney Houston si Celine Dion, pe care, însă, le-a depăşit prin faptul că işi compune singură piesele. Vocea ei sublimă se întinde pe 5 octave.
În 1991 Mariah Carey a fost declarată câștigătoarea premiilor Grammy pentru „Cea mai bună artistă” și „Cea mai bună solistă vocală” cu primul single „Vision of Love”, acestea deschizând listă impresionantă de premii câştigate pe parcursul carierei sale.