///
Acum la radio:

Marșul și Crosul Casiopeea, împotriva cancerului la sân

A 6-a ediție a Marșului și Crosului Casiopeea va avea loc pe 26 septembrie, în Parcul Izvor, cu susținerea unor personalități ca Maia Morgenstern, Medeea Marinescu sau Nicolai Tand.

 45.000 kilometri au fost parcurși până acum, la București și Brașov, în competiția care susține recâștigarea dreptului la feminitate.

CrosCasiopeeaAsociația Casiopeea a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea celei de-a 6-a ediții a Marșului și Crosului Casiopeea, un cros umanitar a cărui taxă de înscriere se donează integral în scopul achiziționării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operație de mastectomie. Marșul și Crosul Casiopeea, care susțin speranţa femeilor la o viaţă normală şi dreptul la recâştigarea feminităţii, va avea loc în data de 26 septembrie 2015, în Parcul Izvor.  Înscrierile se fac pe site-ul www.casiopeea.org sau la fața locului chiar în ziua crosului, 26 septembrie, începând cu ora 08:30. De asemenea, cei care doresc să susțină cauza pot dona fonduri în conturile Asociației Casiopeea. Organizatorii speră ca, în urma acestui eveniment, să strângă fonduri pentru achiziționarea a 300 de proteze mamare, “împlinind astfel un act terapeutic care se prelungește în viața și existența femeilor cu această suferință, a declarat Marina Oțelea, președinta Asociației Casiopeea.

Din 2010, 16.000 de persoane au participat la cursele Casiopeea, fiind donate peste 1.400 de proteze mamare. Cei 45.000 de kilometri parcurși împreună dovedesc empatia reală a românilor cu femeile aflate în suferință. Până acum, în cele 6 ediții, au susținut cauza personalități ca  Maia Morgenstern, Corina Drăgotescu, Medeea Marinescu, Monica Davidescu, Ruxandra Dragomir, Laura Badea, Nicolai Tand, Florentina Opriș, Corina Ungureanu, Claudia Presecan, Luiza Bogdan, Dorian Boguță. La ediția din 2014 s-au înscris 2.700 de concurenți, susținuți la start de Monica Davidescu, Nicolai Tand și Ruxandra Dragomir.

Crosul Casiopeea este o acțiune umanitară exemplară bianuală, cu ediții la Brașov și București, care vizează mobilizarea de parteneri, prin achitarea taxei de înscriere de 40 RON/adult sau o donație de 1 până la 5 lei, respectiv 20 lei la copiii și adolescenții înscriși, în scopul achiziționării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operație de mastectomie. Câștigătorii curselor vor primi premii constând în produse oferite de sponsorii evenimentului.

Sub sloganul “Învingătorii poartă roz”, Crosul Casiopeea aduce împreună luptătorii împotriva acestei boli cumplite, cancerul, cu supraviețuitorii ei și încurajează recuparea emoțională și reintegrarea socială a femeilor atinse de flagelul cancerului la sân. Valorile promovate de organizatori sunt cele ale afirmării umanității, inițiativei civice și spiritului competiției sportive: respect pentru viață, prietenie, consecvență, fair-play, determinare și curaj.

Roz este culoarea speranţei, a vieţii şi a optimismului, dar este şi culoarea simbolică a Marşului şi Crosului Casiopeea. De la an la an, rezultatele acestei iniţiative sunt tot mai vizibile și arată nevoia ca statul român să se implice mai mult prin oferirea posibilităţii de a face controale medicale gratuite, iar cauza femeilor atinse de cancerul la sân să devină o prioritate naţională. În jur de 5-6.000 de femei se îmbolnăvesc anual, în România, de cancer la sân, din care peste jumătate suferă mastectomie, o dramă care ar putea fi evitată dacă s-ar efectua controale specializate la sân dintr-o fază incipientă.

Un alt obiectiv al Marșului și Crosului Casiopeea vizează prevenția și informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de sân. Astfel, fiecare participant adult la acțiunea din 26 septembrie, din Parcul Izvor, va primi un voucher pentru ecografie generală, ecografie mamară și consultație medicină generală, grație parteneriatului cu Clinica Anima.

Cea de-a 6-a ediţie a Marşului şi Crosului Casiopeea va fi organizată de Asociaţia Casiopeea alături de Primăria Municipiului București și Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Pentru sprijinul femeilor cu cancerul la sân, participanţii se pot înscrie la una dintre cursele de mai jos:

  • copii 6–11 ani (fete și băieti)
  • adolescenţi 12-16 ani (fete și băieţi)
  • femei +16 ani
  • bărbaţi +16 ani
  • marș (pentru toate vârstele)

Sponsori: Engie România, Nestle România, Decathlon, Groupe Renault, Groupama, Michelin, Up România, Finexpert, Veolia, CRH România, Arta Grafică, Erka Syergy Communication, Cinema Elvira Popescu, Institutul Francez, Ambasada Franței.

Organizatori: Casiopeea, CCIFER, Comitetul Olimpic Sportiv Român, Primăria Municipiului București, Asociația Sportul Pentru Toți.