///
Acum la radio:

Marvin Gaye a iubit-o pe Diana Ross

Marvin Gaye s-a nascut pe 2 aprilie 1939, in Washington DC, S.U.A. Gaye a rămas un nume sonor al muzicii soul, R&B și pop, fiind un renumit cântăreț, instrumentist, producător și compozitor. Gaye a fost o personalitate celebră a anilor 60′-70′ care a influențat o mulțime de artiști din acea perioadă. De la o vârstă fragedă, datorită tatălui său care era reverend la o biserică ce aparținea sectei “House Of God”, Marvin ia primele lecții de tobe și pian. Acesta și-a petrecut majoritatea timpului la acea vreme în biserică, unde avea ocazia să cânte ore în șir perfecționându-se. Primul pas în lumea muzicii l-a făcut în calitate de toboșar, în cadrul trupelor de “doo wop”, una dintre ele fiind The Marquees, alături de care a lansat piesa “Wyatt Earp“. Mai târziu Gaye a făcut parte din The Moonglows, dar succesul urma să vină atunci când Berry Gordy Jr. l-a remarcat în timpul unui concert susținut în Detroit și l-a convins să înceapă o carieră solo și să semneze cu casa de producție Motown.maevin gaye

În 1961, Marvin Gaye a compus hit-ul “Please Mr. Postaman”, pentru formatia The Marvelettes, iar un an mai târziu a intrat în topuri cu piesa “Stubborn Kind of Fellow“. În perioada anilor 60′, cântărețul a fost proclamat “Prințul casei de înregistrări Motown”.

În 1963 lansează primul său album “Pride & Joy” care îl transformă  în scurt timp în unul dintre cei mai căutați producători americani. În paralel cu activitatea sa la Motown Records, Marvin susține concerte și înregistrează piese pentru următoarele două albume care apar în 1964 și 1965. În 1967 începe colaborarea cu Tammi Tarrell care ulterior îi devine prietenă apropiată și tot atunci se nasc cele mai cunoscute piese ale sale : “I Heard It Through The Grapewine”, “Ain’t No Mountain High Enough” și “Your Precious Love”. În 1970, Gaye primește o mare lovitură, prin decesul lui Tammi Terrell, diagnosticată cu cancer, fapt care îl determină să facă o pauza profesională de aproximativ doi ani. Artistul nu abandonează în totalitate proiectele muzicale, astfel în vara lui 1970 înregistrează piesele “What’s going on“, “God is love” și “Sad Tomoorows“. În 1973- 1974 cariera sa cunoaște un succes ajuns la apogeu, toate piesele sale ajungând în topuri, fapt pentru care cei mai importanți artiști  de la Motown își doresc să colaboreze cu el, de exemplu Diana Ross cu care a fost căsătorit timp de 2 ani, cuplul având un copil împreună. Din cauza abuzului de droguri, Marvin Gaye a ajuns aproape de faliment, fiind nevoit să se mute în Belgia pentru o perioadă. Apoi, s-a mutat la Londra unde a semnat cu Columbia Records și a reusit să reediteze albumul său din 1981, “In Our Lifetime”, pe care Motown il lansaseră remixat, cenzurat și mult mai “subțire” decat și-ar fi dorit Gaye.

Ultimul său succes l-a înregistrat în 1992 cu piesa “Sexual Healing” de pe albumul “Midnight Love” care a ajuns numărul 1 în topuri. Marvin Gaye a câștigat două premii Grammy pentru această piesă. Sfârșitul poveștii lui Gaye este unul dramatic. În vara lui 1983 artistul refuză să mai cânte în concerte, suferind de depresie din cauza drogurilor. Fiiind convins că cineva este pe cale să-l omoare, angajează o armată de bodyguarzi. Ironia sorții face ca acesta să fie împușcat chiar de tatăl său, pe 1 aprilie 1984.