///
Acum la radio:

Michael Bolton: “Nu sunt magician, dar muzica este magie”

Michael Bolton s-a născut pe 26 februarie 1953, la New Haven, Connecticut, SUA, pe numele său real Michael Bolotin. La sfârșitul anilor ’70  a cântat într-o formație hard rock numită Blackjak, alături de chitaristul formației KISS, Bruce Kulick, cântând în deschiderea turneului lui Ozzy Osbourne. Chiar dacă la începutul anului 1983 începe să producă pentru alţi artiști, Bolton îşi face debutul cu un cover după Otis Redding, “(Sittin’ On) The Dock Of The Bay“. Printre artiştii pentru care a produs se numară Barbra Streisand, KISS, Kenny Rogers şi Kenny G. Ca artist solo Michael Bolton a cântat împreună cu Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Ray Charles și BB King. Bolton a cunoscut succesul abia după vârsta de 30 de ani, cu toate că a început să cânte de la 15 ani. “How Am I Supposed to Live Without You”, “When a Man Loves a Woman”, “Said I Loved You… But I Lied” sau “Can I Touch You There” sunt doar câteva dintre super hiturile cu care a cucerit topurile internaţionale.Michael Bolton

De-a lungul carierei, Bolton a vândut peste 53 milioane de albume şi single-uri şi a câştigat două premii Grammy şi şase premii American Music. În 1993 a pus bazele organizaţiei The Michael Bolton Charities, organizaţie care oferă asistenţă, educaţie şi adăpost copiilor şi femeilor sărace sau abuzate.
Considerat unul dintre cei mai sensibili cantăreţi ai iubirii, Michael Bolton a lansat în 2013 albumul “Ain’t No Mountain High Enough – A Tribute to Hitsville USA”. Pe 21 mai 2005, Michael Bolton a concertat în România la Sala Palatului din Bucureşti, iar pe 28 iunie 2009 a reveni în acelaşi loc pentru un show impresionant.

“Sunt foarte norocos şi văd că muzica are o putere a ei. Dacă este magie, nu ştiu. Cred că o simţim ca fiind magică. Ar trebui să fie înălţătoare într-un fel, să le reamintească oamenilor de anumite perioade importante din vieţile lor şi apoi urcă nivelul energiei din cameră. Job-ul meu este să mă asigur că acea energie continuă să crească. Să cânt dintr-un loc care mă umple de energie, care mă împlineşte şi să fac ca asta să treacă dincolo de microfon, să ajungă la spectatori… Da, cred că poţi spune că este magie. Nu ştiu dacă mă pot numi însă magician, sunt un muzician şi sunt elemente magice în muzică”, a povestit Michael Bolton într-un intervi acordat în exclusivitate Europa FM, în emisiunea “O dimineaţă de milioane”.