///
Acum la radio:

Miles Davis a fost desemnat cel mai bun artist de muzică jazz

Trompetistul Miles Davis  a fost desemnat cel mai bun artist de muzică jazz din toate timpurile, conform voturilor exprimate de ascultătorii postului BBC Radio. Top 10 cei mai buni artiști de muzică jazz din toate timpurile cuprinde nume sonore precum Louis Armstrong, Duke Ellington, John Coltrane, Ella Fitzgerald, Charlie Parker, Billie Holiday, Thelonious Monk, Bill Evans şi Oscar Peterson.Miles Davis

Americanul Miles Davis a fost o personalitate remarcabilă a muzicii secolulul al XX-lea și primul artist de muzică jazz care a introdus ritmuri de rock and roll în melodiile sale. El este cunoscut ca interpret al mai multor stiluri de jazz: cool jazz, hard-bop, modal jazz, jazz-rock, jazz-funk şi jazz-electronic.

Cel mai bine vândut album de jazz din istorie muzicii îi aparține lui Miles Davis și se numește Kind of Blue, lansat în 1959.

Artistul a decedat la vârsta de 65 de ani din cauza unei pneumonii. Filmul Miles Ahead,  cu Don Cheadle în rolul principal, prezintă viața starului și a avut premiera luna trecută, la New York Film Festival.