///
Acum la radio:

Mirela Retegan și Gașca Zurli aduc zâmbete și cadouri copiilor bolnavi de cancer, de 1 Iunie

În România, peste 1000 de copii petrec luni de zile în spital, iar secțiile de oncopediatrie le devin a doua casă.

Pentru un copil diagnosticat cu cancer, copilăria înseamnă citostatice, radioterapii, tratamente lungi, costisitoare și chinuitoare, sute de ace și perfuzii care le străpung mânuțele, 4 pereți și un pat de spital. Pentru părinții lor înseamnă o viață în așteptare din care nu au certitudinea că ies cu bine.

Mirela Retegan și Gașca Zurli și-au propus să le deseneze zâmbete pe chip! După ce au început cu un spital, acum 10 ani, au ajuns la 9 spitale și aproape 1.000 de copii pentru care pregătesc, de câteva ori pe an, suprize Zurli – jucării, jocuri, cărți, produse de igienă sau pijamale.

”Pe coridoarele secțiilor de oncopediatrie viața se numără în zile. În zile mai bune și mai puțin bune. Toate discuțiile se învârt în jurul analizelor, chimioterapiei, citostaticelor.
Eu am înțeles care e rolul nostru în viața lor: trebuie să-i facem să râdă! Să zâmbească, să trăiască emoții frumoase. Știu sigur că împreună putem face minuni, împreună desenăm zâmbete pe chipuri pe care au curs prea multe lacrimi de durere”, spune Mirela Retegan, inițiatoarea campaniei.

Informații suplimentare pot fi găsite în pagina https://nouageneratie.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=19551