///
Acum la radio:

O profesoară palestiniană a primit titlul de “Cel mai bun profesor din lume”

O profesoară palestiniană a fost desemnată “Cel mai bun profesor din lume”, câştigând un milion de dolari.

Hanan Al Hroub, profesoară palestininană în ciclul primar, care a crescut într-o tabără de refugiaţi în ţara natală, a câştigat premiul Global Teacher Prize 2016, de un milion de dolari, decernat pentru o contribuţie excepţională în profesia sa.Hanan Al Hroub

Profesoara palestiniană a primit premiul cu maxima bucurie, considerând-ul “un merit al tuturor prefesorilor în general şi al profesorilor palestinieni în particular”.

“Trebuie să crezi în ideile tale, să munceşti pentru materializarea lor, să-i convingi pe alţii că ideile sunt utile umanităţii şi să le răspândeşti în lume, astfel încât să te regăseşti pe tine”, a declarat aceasta.

Ea a devenit profesoară după ce asupra soţului şi copiilor săi a fost deschis un foc armat, în timp ce se întorceau acasă dinspre şcoală.”Întâmplarea le-a transformat copiilor mei comportamentul, personalităţile şi performanţele academice., a povestit ea într-o înregistrare video.”Simţeam că sunt singură în această încercare de a-i face pe copiii mei să treacă peste incident. Niciun profesor nu a fost preocupat să-i vindece de suferinţă şi să-i pună pe picioare pe copii.”, a mai spus femeia.

Deşi nu a primit sprijin din partea sistemului de educaţie de stat, după acest incident, Hanan Al Hroub s-a gândit să inventeze jocuri pentru a reduce tensiunea şi pentru a le tămădui teama copiilor săi. Obisnuia să-i invite şi pe copiii vecinilor să participe în jocurile inventate de ea. Treptat, comportamentul copiilor şi notele acestora au început să se amelioreze. Acum, Hanan predă prin prisma jocului pentru a-i învăţa pe copii să înlăture şi să respingă violenţa.

Papa Francisc a anunţat în cadrul unei videoconferinţe că Hroub a căştigat premiul,  precizând că, în viziunea sa, o ţintă a educaţiei este să înveţe copiii să se joace pentru a socializa și a se bucura de viață.