///
Acum la radio:

O rochie celebră a fost vândută la prețul de 137.000 de dolari

Vă mai amintiți de filmul “Pe aripile vântului”? Una dintre rochiile purtate de actriţa Vivien Leigh a fost vândută la o licitație din Los Angeles pentru 137.000 de dolari. Rochia a fost doar unul dintre cele peste 150 de obiecte din filmul “Pe aripile vântului” scoase la licitaţie care i-au aparţinut lui James Tumblin, un fost coordonator al departamentului de machiaj şi coafură al Universal Studios.rochia vanduta

Tumblin a început să colecţioneze costume şi obiecte de recuzită de pe platou şi din culisele filmului în anii 1960 şi a reuşit să creeze o colecţie de peste 300.000 de piese. Rochia respectvă are o poveste interesantă. În timpul unei vizite la Western Costume Company, James Tumblin a observat rochia purtată de personajul lui Vivien Leigh, Scarlett O’Hara, aruncată pe jos. Aflând că aceasta urma să fie aruncată, a negociat pentru ea și a achiziționat-o la prețul de 20 de dolari.

Printre celelalte obiecte vândute la licitaţie s-au numărat o pălărie de paie purtată de Leigh, o pereche de pantaloni şi o jachetă purtate de personajul lui Clark Gable, Rhett Butler şi o bonetă purtată atât de Leigh, cât şi de Olivia De Havilland, interpreta personajului Melanie Wilkes. Rochia în nuanţe de gri şi negru a fost vedeta serii fiind vândută la un preț chiar și de trei ori mai mare decât celelalte obiecte vândute la licitație.