///
Acum la radio:

Piesa de Noapte Bună: Andrea Bocelli-Time To Say Goodbye

Piesa “Time to Say Goodbye” a fost compusă de Francesco Sartori şi Lucio Quarantotto, în limba italiană, intitulânu-se “Con te partiro“. Andrea Bocelli a interpetat-o la Festivalul de la Sanremo din 1995 şi a inclus-o pe albumul “Bocelli“, lansat în acelaşi an.

In Franta, acesta a fost unul dintre cele mai vândute singles-uri din toate timpurile, iar în Belgia, a bătut toate recordurile în vânzări.

A doua versiune a melodiei, interpretată parţial în limba engleză de către Sarah Brightman, a apărut în 1996, atunci când s-a numit “Time To Say Goodbye”, având un suces şi mai mare decât originalul. De data aceasta, piesa s-a vândut record în Germania. Brightman a interpetat partea sa în limba germană, astfel fiind desemnat cel mai bine vândut single din istoria muzicii. Această versiune a piesei s-a vândut în peste 12 milioane de exemplare la nivel mondial.

Andrea Bocelli s-a născut pe 22 septembrie 1958, în Lajatico, Italia şi a orbit la vârsta de 12 ani, în urma unui accident survenit în timpul unui meci de fotbal. Destinul face, însă, ca  în acelaşi an să câştige prima competiţie muzicală cu melodia O Sole Mio. El a devenit muzician profesionist la 34 de ani.

Mai tarziu, Bocelli a inregistrat o verisune si in limba spaniola, “Por Ti Volaré“.