///
Acum la radio:

S-a stins B. B. King, Regele blues-ului

B. B. King, legenda muzicii blues, a decedat la vârsta de 89 de ani.
Artistul a fost diagnosticat cu diabet de tip 2 în anii ’80, iar în prima parte a lunii aprilie a fost internat de urgenţă într-o clinică din Las Vegas, din cauza deshidratării, o complicaţie medicală generată de diabet.bb king

În luna mai, artistul a publicat un mesaj pe contul său de Facebook în care şi-a asigurat fanii că se simţea mai bine şi că primea îngrijiri medicale în domiciliul său din Las Vegas.

B.B. King a început să înregistreze muzică în anul 1940 și a lansat de-a lungul timpului peste 50 de materiale discografice, majoritatea fiind albume de muzică blues.

În tinerețe, King obișnuia să cânte la colțurile străzilor pentru a câștiga bani. În 1947 el a plecat în Memphis,acolo unde a dat startul carierei sale de muzician, iar un an mai târziu a debutat la o emisiune radio locală. Odată cu dobândirea celebrității, King a primit pseudonimul Beale Street Blues Boy, care a fost scurtat la Blues Boy King, iar în cele din urmă a devenit B.B. King.

Ulterior, King a devenit celebru în America de Nord,  în 1969 fiind ales de către membrii formației Rolling Stones să cânte în deschiderea concertelor lor. În 1970 King a câștigat premiul Grammy pentru single-ul The Thrill is Gone, care a fost inclus pe lista celor mai bune 500 de piese ale tuturor timpurilor, alcătuită de revista Rolling Stone, clasându-l pe locul 183. În 2009 a câștigat cel de al 15-lea premiu Grammy.
Cântărețul și chitaristul B. B. King a influenţat o generaţie întreagă de chitarişti rock, precum Eric Clapton şi Stevie Ray Vaughan.