MENIU
Acum la radio:

Sănătate în ciocolată

Noi studii ale cercetătorilor scoțieni  arată că cei care consumă mai multă ciocolată suferă mai puţin de boli cardiovasculare.

Nu mai e un secret că ciocolata neagră este net superioară celei cu lapte, datorită cantității mari de cacao. Ciocolata neagră a fost asociată în  mai multe studii cu o sănătate cardiovasculară mai bună, deși nu a fost stabilită cu exactitate relația cauză- efect.chocolate

Cercetătorii au observat că cei care știu că sunt expuşi riscului de boli cardiovasculare pot avea tendinţa să limiteze consumul de ciocolată considerând că adoptă o dietă mai potrivită. Și aici vine vestea bună! Conform acestui studiu, un consum crescut de ciocolată de până la 100 de grame pe zi este asociat cu un risc mai mic de boli coronariene şi de accident vascular cerebral.

Un motiv în plus să ne bucurăm de micile plăceri ale vieții, dar să nu uităm, totuși, că cel mai sănătos e să păstrăm un echilibru in toate.