///
Acum la radio:

Săptămâna Europeană de Tango, de sâmbătă în Bucureşti şi Buşteni

În premieră în România şi în Europa, Săptămâna Europeană de Tango va avea loc în perioada 10-17 septembrie, la Bucureşti şi Buşteni.

Analia Selis, muzicianul argentinian Mariano Castro (dublu nominalizat la Premiile Latin Grammy), alături de regizoarea de teatru Alice Barb, sunt ambasadorii Săptămânii Europene de Tango.

Tango tradiţional, Tango milonguero, Tango salon, Tango escenario, Tango nuevo, Tango alternativ,Tango fantasia, pe melodii inedite de Tango, Tango-milonga, Tango-vals, toate într-un singur loc, la Palatul Bragadiru, în Săptămână Europeană de Tango.

Printre cele mai importante evenimente care vor avea loc la Bucureşti se numără: ceremonia de deschidere care va avea loc pe 9 septembrie, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului; un seminar internaţional destinat profesorilor de tango/ dans din Europa, pe 10 septembrie, la Institutul Cervantes, unde vor participa profesori de tango din cele cinci ţări partenere (care vor pune bazele unei federaţii internaţionale de tango argentinian); proiecţia filmului “Norma”, dedicat dansatoarei-fenomen nonagenare din Argentina, care va avea loc pe 12 septembrie, la Institutul Cervantes; o zi a Porţilor Deschise în care Şcolile de tango din România, partenere în proiect, vor oferi cursuri gratuite de tango; evenimente în aer liber cu demonstraţii de tango, printre care o demonstraţie outdoor la Casa Artelor, pe 10 septembrie; o gală specială de Tango la Palatul Bragadiru (lângă Palatul Parlamentului), pe 11septembrie, orele 19-20, cu intrare gratuită; expoziţia în aer liber “Istoria tango-ului” de la Casa Artelor.

Personalităţile care vor susţine masterclass-uri şi demonstraţii de măiestrie la Bucureşti şi Buşteni, laureaţi la Campionatele Mondiale şi Europene de profil, sunt: Maestro Carlos Enrique Maturano Luissi & Heide Maria Schmollgruber (Austria), Claudio Forte & Barbara Carpino (Italia), Dimitris Biskas & Mariana Patsarika (Franţa), Andrea Pirity & Laszló Budai (Ungaria). Din România, perechea Lucian Stan & Raluca Aldea s-a remarcat prin accederea în finala probei de Tango Escenario şi semifinala probei de Tango Salon la Campionatul European de Tango din Cervia, Italia, 2016.

Proiectul “Tango for all”, iniţiat de şase ONG-uri din cinci ţări europene (România, Italia, Franţa, Austria, Ungaria) şi inclus în cadrul Programului Erasmus+, are ca obiectiv creşterea participării europenilor de toate vârstele în activităţi de cunoaştere a dansului/ tango-ului şi a comunităţilor de tango argentinian.

Proiectul va implica circa 50 de profesori de tango din Europa, aproximativ 300 de participanţi la evenimentele locale din fiecare ţară participantă la proiect şi aproximativ 3.000 de participanţi la evenimentul “Săptâmana Europeană de Tango” din România.

Mai multe detalii despre eveniment şi agenda completă sunt disponibile la adresele:
http://tangoact.ro/
http://4all.tangoact.ro