///
Acum la radio:

Seal, de la inginer electrotehnic şi creator de modă la muzică

Cântăreţul Seal, pe numele complet Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel, s-a născut pe 19 februarie 1963 în Paddington, Londra, Anglia. În venele lui curge sânge nigerian şi brazilian. Artistul şi-a petrecut primii 4 ani de viață în orasul Westminister din  Anglia, într-o familie adoptivă. Deși există multe zvonuri cu privire la cicatricile lui, acestea sunt rezultatul unei forme de Lupus, numită discoid lupus erythematosus, maladie care în general afectează pielea de pe față. După absolvirea facultății de arhitectură, Seal a avut la Londra diverse joburi, printre care inginer electrotehnic  şi creator de modă.seal Mai târziu a început să cânte în diferite cluburi și baruri, astfel s-a alăturat trupei Push cu care a călătorit în Japonia, în anii 80. Ajuns în Asia, a colaborat cu o formație din Thailanda, plecând apoi pe cont propriu în India. După revenirea în Anglia, norocul face ca Seal să-l cunoască pe producătorul Adamski, specializat în muzica house și techno. Acesta i-a dat versurile piesei “Killer“, iar Seal a compus linia melodică. Piesa a fost hit și a ajuns numarul 1 în topuri. Primul album l-a înregistrat împreună cu Trevor Horn, un producator ce lucrase cu ABC, Frankie Goes to Hollywood si The Buggles. Un alt mare hit al artistului, „Crazy”, a intrat în topul britanic și a urcat până pe locul 7 în Statele Unite.

În 1992 Seal a cântat alături de membrii rămași în viață ai formației Queen într-un concert dedicat lui Freddie Mercury, pe Wembley, cu o audienţa de 72 de mii de spectatori.
În acelaşi an artistul  apare pe compilația CD Red Hot + Dance, alături de nume mari ca Madonna și George Michael.
Cel mai cunoscut hit al său este “Kiss from a Rose” care iniţial nu a avut un mare success, dar care a spart topurile după ce a apărut pe coloana sonoră a filmului Batman Forever.

În 1996 “Kiss from a Rose” a luat premiul Grammy pentru cea mai bună piesă a anului, iar albumul Seal, lansat în 1994, a primit premiul Grammy pentru cel mai bun album. “Kiss From a Rose” a fost number 1 în Billboard Hot 100.

Seal şi Heidi Klum s-au întâlnit pentru prima oară în recepția unui hotel şi s-au îndrăgostit la prima vedere. Seal i-a cerut mâna pe 23 decembrie 2004, în British Columbia, iar pe 10 mai 2005 a luat-o de soție pe o plaja din Mexic.
Cântărețul are 3 copii cu Heidi Klum: Henry născut în 2005, Johan născut în 2006 și Lou născut în 2009, dar a adoptat-o și pe Leni, fiica lui Heidi Klum cu Flavio Briatore. Unul dintre cele mai frumoase și celebre cupluri de la Hollywood s-a destrămat după 7 ani de căsnicie.