///
Acum la radio:

Sebastian SPANACHE Trio în concert la Jazz Pong

Sebastian SPANACHE Trio va invită la concert pe 30 mai la Jazz Pong Social Club.

Sebastian SPANACHE Trio, format din Sebastian Spanache – pian, rhodes, wurlitzer
Csaba Sánta – contrabas, ghitară bas și Radu Pieloiu – baterie, percuție, probabil cel mai titrat, premiat și consecvent grup tânăr din istoria ultimilor ani ai jazz-ului românesc.afis_spanache
Din 2011 până acum, Sebastian Spanache Trio a avut o activitate concertistică intensă, atât pe plan național, cât și internațional, cu participări în cadrul unor festivaluri importante,din care amintim: JazzTM, Green Hours JAZZ Fest, Arcub Jazz&More, Mupa Budapest Jazz, DixieJazz Fest Bulgaria …. și altele; împărțind scena cu artiști de talie mondială, cum ar fi Richard Bona, Hidden Orchestra, Adam Bałdych Imaginary Quartet sau Robert Mitchell’s Panacea.
De asemenea, în 2013, trio-ul a plecat în turneu european cu concerte în Polonia, Ungaria, Slovacia, Croația și Serbia . La sfârșitul anului 2013, Sebastian Spanache Trio a câștigat premiul cel mare, la prima ediție a Festivalului/Concurs Johnny Răducanu din Brăila, Trofeul Johnny Răducanu.
Trio-ul are la activ două albume lansate oficial, HUMANIZED în 2013 și A Pasha’s Abstinence în 2014, cel din urmă fiind premiat ca BEST ALBUM la prima ediție a Premiilor Revistei Sunete 2014. Lansarea aceluiași album a reprezentat o premieră la nivel național, fiind primul ‘silent concert’ din România. La sfârșitul lui 2014, trioul a concertat în Berlin și Praga, apoi in februarie în Viena, la invitația Institutului Cultural Român.

În data de 10 noiembrie trioul a lansat DVD-ul ‘Live on the Eiffel Bridge ‘, dvd filmat în timpul concertului de lansare al albumului ‘A Pasha’s Abstinence’, din data de 25 Aprilie 2014, fiind primul concert amplificat cu sistem silent (pe principiul silent disco) în România.

Cu trei releas-uri la activ, acest proiect urmărește să concerteze cât mai mult pe meleagurile noastre, precum și în afara lor.

Mai multe detalii găsiți pe www.jazzpong.ro