///
Acum la radio:

Semifinalele EURO U21 se văd joi și în România

Cele mai tari patru echipe de tineret de pe continent își dispută titlul de campion. Joi, 3 iunie, TVR 1 transmite în direct și în exclusivitate Semifinalele Campionatului European de Fotbal EURO U21, desfășurat în Ungaria şi Slovenia.

Au rămas doar patru. După ce Franța, favorita competiției, a ratat calificarea, cele mai bune echipe de tineret din fotbalul european se vor întrece în Semifinalele Campionatului European EURO U21. Joi, 3 iunie, TVR 1 oferă tuturor microbiștilor, în exclusivitate, un adevărat spectacol fotbalistic: cele două semifinale, disputate între reprezentativele Spaniei și Portugaliei, respectiv ale Țărilor de Jos și Germaniei, pot fi văzute de la orele 19.00, respectiv 22.00. Comentariul ambelor partide va fi asigurat de Marian Olaianos.

Semifinala 1 îi pune față în față pe jucătorii din Peninsula Iberică. Spania, campioana en-titre, are șapte jucători noi față de prima fază. Atacantul Fer Nino, de la Villarreal, și Bryan Gil, extrema Sevillei, se alătură unui lot redutabil, în care se anunță protagoniști Brahim Diaz, de la Milan, Yeremy Pino, proaspăt laureat în Europa League și Marc Cuccurella. La rândul ei, Portugalia, fără titlu european, cu doar două prezențe în finală, vrea să dea lovitura la această ediție. Selecționerul Rui George a întărit lotul cu care a câștigat grupa din martie, cu victorii pe linie. Au apărut Jota, Romario Baro si Rafael Leao, de la Milan, unul dintre atacanții de top ai turneului. Joi, la ora 19.00, telespectatorii TVR 1 află în direct prima țară calificată în Finala Campionatului European EURO U21.

În Semifinala 2, Germania propune cinci jucători noi față de faza din martie a competiției, în frunte cu mijlocașul ofensiv Florian Wirtz și atacantul Karim Adeyemi. Wirtz, 18 ani, de la Leverkusen, cel mai valoros din lot, este cotat la 45 de milioane de euro. Tânărul a avut un sezon foarte bun, cu 8 goluri și 8 pase decisive în 38 de meciuri, în campionat, Cupă și Europa League. Adeyemi, de origine nigeriană, născut la München, e noul pariu ofensiv pus de RB Salzburg. De cealaltă parte a terenului, naționala Țărilor de Jos e singura care va alinia doar 22 de fotbaliști, după ce a renunțat la șase oameni și a adus cinci. Sven Botman, campion cu Lille, Bakker, de la PSG, precum și atacanții Boadu și Stengs, de la Alkmaar, sunt vedetele echipei. Îi vom vedea evoluând joi seară, de la 22.00, tot la TVR 1.

Finala EURO U21 va avea loc duminică, 6 iunie, de la ora 22.00, și va putea fi urmărită la TVR 2. Întâlnirea învingătoarelor celor două semifinale va fi comentată de Marian Olaianos și Emil Hossu-Longin, „vocile” echipei U21.

FOTO: UEFA.COM / TVR