Case De Discuri #01 – Sintope

Incepand cu luna martie 2013 Vibe FM lanseaza o noua serie de articole avand ca scop principal sustinerea scenei locale de muzica electronica.
Seria poarta un nume simplu: Case De Discuri! Si da, fiecare episod va prezenta povestea cate unui label 100% romanesc, label ce a depasit deja prin notorietate granitele Romaniei!

Vorba lunga, saracia omului asa ca sa trecem la scris :D

Case De Discuri #01: SINTOPE RECORDS

Dani si Robert si-au inceput cariera de DJing in 2010 in Jimbolia, jud. Timis. Probabil ii cunoasteti mult mai bine daca amintim de aliasul lor de scena: NTFO!

Pasiunea pentru muzica electronica s-a materializat in schimb mai devreme, in 2008, atunci cand au pus bazele Sintope Digital, label ce a reusit in mai putin de 5 ani sa stranga 60 de release-uri, inclusiv pe vinil! Si nu orice fel de release-uri: track-urile Sintope si-au facut loc in tracklist-urile greilor: Marco Carola, Richie Hawtin, Joseph Capriati, Loco Dice, Lauhaus, Audiojack, Butch si Tom Budden.

L-am rapit pe Robert 15 minute pentru un scurt interviu despre Sintope Records, urmat de un mix NTFO realizat doar din release-uri Sintope, exclusiv pentru Vibe FM!

1. Cand si cum a aparut ideea label-ului?

Sintope isi are inceputurile in septembrie 2008 in timpul studentiei noastre :) Eram o gasca de tineri producatori: Paul Damixie, Sllash & Doppe, JASC, ICS si noi, NTFO. Ne-am hotarat sa ne adunam toti sub umbrela unei asa numite case de discuri digitala… pentru ca nu dispuneam de resursele unui physical label si sa lansam fiecare pe rand material spre a fi ascultat.

 

2. De ce Sintope?

Initial vroiam sa il numim ‘Asimptote’ (definitia din DEX: ASIMPTÓTĂ – Dreapta de care se apropie o curba, fara a o atinge in spatiul finit). Dar cum cautam un nume foarte usor de pronuntat si de tinut minte am ajuns la Sintope. Pur si simplu Sintope :)

 

3. V-ati propus sa pastrati un sound anume pe release-urile Sintope sau directia este cat se poate de simpla: muzica electronica de calitate?

Inca de la inceput ne-am propus ca fiecare release sa aiba identitate, fie ca a intrat sau nu in top-urile de specialitate. Sintope este foarte maleabil ca si sound. In momentul de fata incercam sa tinem o linie distincta in ceea ce il priveste.

 

4. Care este cel mai greu lucru in a avea propriul label de muzica electronica?

Nici un lucru nu este greu atunci cand il faci cu placere. Intr-adevar este destul de munca, incepand cu pregatirea release-ului, masteringul, artwork-ul, promovarea catre DJs si diferitele site-uri de specialitate. Dar ne bucuram de fiecare lansare in parte.

 

5. Cum privesc DJii si producatorii de afara un label romanesc?

Atata timp cat lansezi material de calitate vei primi support din partea diferitilor DJs sau producatori cunoscuti. Pentru noi nu e atat de important feedback-ul obtinut in urma unei sesiuni de promo ci efectele materialului dupa lansare si anume: aparitia in chart-uri / aparitia unor clipuri video pe youtube unde anumiti DJs ne canta piesele.

 

6. Care este EP-ul cel mai aproape de sufletul vostru?

Ohooo.. sunt foarte multe, ne este foarte greu sa alegem dar putem aminti: “Adjective”, toate cele trei volume de “Slagare” cu Rhadow si nu in ultimul rand “Turning Point” al lui Karmon.

     

 

7. Ce ar trebui sa fac eu, un producator bun dar fara niciun release oficial, pentru a fi in catalogul Sintope?

Primim saptamanal zeci de demo-uri, totul depinde de cum te introduci. Consider ca un demo trimis pe zippyshare (exemplu de demo primit saptamana asta ) nu e cea mai buna metoda de a-ti face introducerea. Trebuie cat de cat sa ne arati ca esti profesionist. Un link privat insotit de o foarte scurta descriere vor fi suficiente. Al doilea criteriu de selectie este bineinteles sound-ul si materialul prezentat. Piesele prezentate trebuiesc sa fie de calitate si bineinteles pe stilul label-ului.

 

8. Cum ati obtinut suportul DJilor cu nume pentru release-urile voastre?

Din 2008 si pana acum am primit support din partea multora: Solomun, Jamie Jones, Oxia, Sis, Trickski, Luciano, DJ T, H.O.S.H., Dyed Soundorom, Maya Jane Coles si multi altii. Suportul l-am primit de obicei dupa lansarile oficiale pentru ca de fiecare data expunerea e foarte mare dupa ce se lanseaza un material.

 

9. La ce sa ne asteptam de la Sintope in acest an?

Vom continua sa lansam material discografic de la artistii pe care ii avem la suflet in special: Karmon, Yannis Pk, Alex Justino, Paul Mad, ICS si nu in ultimul rand Rhadow meets NTFO.

 

10. Tragand linie, iesiti pe plus sau este vorba mai mult de pasiune?

E vorba de foarte multa pasiune in treaba asta… cand am pornit Sintope nu ne-am gandit la bani dar dupa cativa ani de munca ajungi sa fii rasplatit rasplatit fara sa vrei :)

 

11. Care sunt criteriile de selectie pentru release-urile pe vinil?

Stim cu totii ca a lansa pe vinyl inseamna ca acel material este special, tinand cont de costurile necesare unui astfel de release. Alegem intr-adevar actele mai speciale pentru vinyl release-uri. Spre exemplu pentru releaseul cu nr.5 il prezentam pe Damien Roussel aka The Mekanism cu doua original mix-uri si doua remixuri: unul de la Kolombo si unul Rhadow meets NTFO. Asteptam de apoape 9 luni acest release ..tinand cont ca l-am semnat in iunie si il lansam abia in martie… va fi special

 

Asculta mai jos un mix semnat NTFO, realizat exclusiv pentru Vibe FM doar din release-uri Sintope!

 

Release-urile Sintope sunt distribuite prin BelieveDigital (digital) si prin deejay.de (vinil)

Sintope online: Facebook  ||  Soundcloud || Beatport || Resident Advisor || Youtube || Whatpeopleplay

 

Comentarii