Case de discuri #02 – Tzinah Records

Al doilea episod al seriei Case de Discuri aduce in fata ochilor vostri povestea Tzinah Records, un label relativ tanar (infiintat in 2010) dar cu niste release-uri incredibile (37 la numar) ce acopera o varietate de sound-uri, de la house la techno.

Pentru a afla secretele succesului Tzinah Records, am stat de vorba cu Primarie, omul care a pus bazele label-ului. La finalul articolului veti gasi si un mix realizat exclusiv din release-uri Tzinah ;)

 

CASE DE DISCURI #02 – TZINAH RECORDS

 

1. Cand si cum a aparut ideea label-ului?

 Ideea label-ului a aparut la inceputul anului 2010, din dorinta de a lasa ceva in spate, de a contribui in industrie, de a ajuta artisti tineri sa ajunga cunoscuti in afara granitelor, de a arata ca si noi putem dar cel mai mult pentru a ne lasa amprenta in muzica mai mult decat doar prin petreceri.

 

2. De ce Tzinah?

 Sincer, Tzinah este un cuvant inventat in cartier ce mie mi-a ramas in cap din perioada copilariei. Vine de la sala de net unde se juca Counter Strike iar atunci cand cineva nimerea un head shot dadea imediat replica “Cine ma?” . Dupa atatea nopti pierdute acolo s-a ajuns la cuvantul inventat de noi ‘Tzinah mah’;  in principiu inseamna direct in cap si asta am considerat ca reprezinta foarte bine ceea ce vrem noi sa reprezentam prin release-uriile noastre: muzica ce ramane in capul tuturor.

 

 

3. V-ati propus sa pastrati un sound anume pe release-urile Tzinah sau directia este cat se poate de simpla: muzica electronica de calitate?

Dupa cativa ani de activitate pot spune ca am reusit sa ne conturam sound-ul preferat si da, preferam sa il tinem alaturi de noi, desi muzica e intr-o continua evolutie, iar noi evoluam odata cu ea. Avem totusi un sound care ne reprezinta si care ne-a facut cunoscuti, este sound-ul Tzinah.

 

4. Care este cel mai greu lucru in a avea propriul label de muzica electronica?

Nu cred ca ar trebui sa fie un lucru greu. Cred ca cel mai greu este sa te dedici in totalitate, sa mentii o balanta dintre viata personala si muzica, trebuie acordat timp, si trebuie facut totul cu dragoste.

 

 

5. Cum privesc DJii si producatorii de afara un label romanesc?

Atata timp cat iti vezi de treaba si incerci sa o faci intr-un mod profesional, fiind mereu activ si venind cu muzica buna, ai sansa sa fii vazut bine de cat mai multi DJs. Desigur, poate ca acum este perioada cand DJii de afara acorda mai multa importanta sound-ului romanesc dar conteaza foarte mult profesionalitatea si originalitatea. Conteaza sa iti dedici timpul, cum am zis mai sus, si daca faci totul cu dragoste se vede in release-uri si in muzica.

track-ul cu care si-a inceput setul Loco Dice la Timewarp – Octombrie 2012

 

6. Care este EP-ul cel mai aproape de sufletul vostru?

EP-ul cel mai aproape de sufletul nostru ar fi unul dintre ultimele release-uri: VA – Tzinah Transparent [TZH035] , unde am adus impreuna toti artistii din mica noastra familie, impreuna doar cu artisti romani. Este un sound diferit si speram ca toti sa aiba sansa sa ajunga acolo unde isi doresc.

 

 

7. Ce ar trebui sa fac eu, un producator bun dar fara niciun release oficial, pentru a fi in catalogul Tzinah?

Ar trebui sa faci muzica pe gustul nostru in primul rand, ar trebui sa dai dovada de profesionalism, ar trebui sa te introduci frumos, ar trebui sa dai dovada ca  sustii label-ul nostru, ar trebui sa se vada ca scopul nu este unul doar de a lansa cu noi ci de a participa impreuna cu noi la scopul nostru, “intra intr-o relatie cu ce ai de oferit” nu cu ce poti scoate din acea relatie. Actionam foarte mult pe principiul de familie si de aceea ne alegem foarte atent artistii cu care colaboram. Cand incepem sa colaboram cu cineva gandim un plan pe o perioada mai lunga, il integram in familie.

 

8. Cum ati obtinut suportul DJilor cu nume pentru release-urile voastre?

 Dupa cum am spus mai sus totul tine de profesionalism si de a castiga increderea lor prin asta. Am revenit intotdeauna cu release-uri cu un sound aparte, iar asta cred ca a atras atentia in industrie. am mentinut aceeasi atitudine si ne-am facut cat de cat un nume.

 

 

9. La ce sa ne asteptam de la Tzinah in acest an?

In acest an Tzinah se va concentra pe release-uri importante si pe a promova artisti din familie. Vom da drumul la showcase-uri in cluburile din tara si vom iesi cu petrecerile Tzinah si in afara granitelor.

 

 

10. Tragand linie, iesiti pe plus sau este vorba mai mult de pasiune?

 Daca nu faci cu pasiune nu vei iesi niciodata pe plus ;)

—————————————————————————

Da play mixului de mai jos, realizat exclusiv din productii Tzinah Records si mixat de Primarie

Tracklist:

Mr.John – Transparent Man (Original Mix)
Arapu – Aburila (Original Mix)
Iuly.B – Redrum 909 (Cumsecade ‘Reconstruction’ Remix)
Mariano Mateljan – Dreamers Chant (Original Mix)
Ferro – Knowing (Original Mix)
Baraso – Circens (Original Mix)
Nicholas Deca – Adunare (Leon Remix)
Adrianho – Dub Affair (Original Mix)
Chazzy Chaz – Flipped Off (Original Mix)
Hansel! – Pralinn (Original Mix)
Loopdeville – Udri Bassa (Original Mix)
Nicholas Deca – Incolor (Original Mix)

—————————————————————————

Release-urile Tzinah Records sunt distribuite prin Labelworx catre majoritatea platformelor online de muzica electronica

Tzinah Records online: Facebook | Soundcloud | Resident Advisor | Beatport

 

Comentarii