///
Acum la radio:

Stevie Wonder, cuceritorul nevăzător care reușea să “agațe” femei în biserică

Stevie Wonder, pe numele real Stevland Hardaway Judkins, s-a născut pe data de 13 mai 1950, la Saginaw, Michigan, fiind al treilea din cei 6 copii ai lui Calvin Judkins și Lula Mae Hardaway Morris. Stevie Wonder s-a născut orb. La vârsta de 11 ani a semnat un contract cu casa de discuri Motown Records pentru care continuă să cânte și în prezent.wonder

În anul 1961, la vârsta de 11 ani, Wonder a fost descoperit cântând la colțul unei străzi de către o rudă a trupei The Miracles, Ronnie White, care a făcut mai târziu cunoștință cu Wonder. White i-a adus pe Wonder și pe mama sa la Motown Records, acolo unde directorul executiv, extrem de impresionat de micuțul artist, i-a propus să semneze un contract cu numele de Little Stevie Wonder. Primul hit pe care l-a înregistrat Wonder s-a numit „I Call It Pretty Music, But Old People Call It Blues”, lansat în anul 1961.

Când Wonder avea 4 ani, mama sa l-a părăsit pe tatăl său și s-a mutat împreună cu copiii ei în Detroid. Wonder a început să ia lecții de pian la vârsta de 7 ani, iar la 9 ani deja cunoștea la perfecție acest instrument. La armonică, bas și tobe a învățat să cânte singur. La fel, Wonder a făcut parte din corul bisericii în timpul copilăriei.

Stevie Wonder, care are nouă copii cu cinci femei si care a fost căsătorit de doua ori, obișnuia să “agațe” femei în biserică, ajutat de prietenii săi. Se spune că acestia il duceau lângă o femeie frumoasă și-l lăsau acolo. Stevie Wonder era deja un personaj faimos, așa că femeile îi cădeau repede la picioare. Una dintre fostele sale iubite care l-a cunoscut pe Wonder în biserică, a povestit: “Mai târziu am aflat că unul dintre tipii cu care era îi spusese “Uau, are un fund frumos și o fața la fel”. “Imi amintesc că m-a bătut pe umăr, iar replica sa de agățat era “Ce te-a adus la biserică?”. Am spus “Sunt aici în fiecare duminică pentru ca cred în Dumnezeu”, iar el mi-a spus că-mi poate da toate lucrurile pe care mi le-a promis Dumnezeu, doar că nu trebuie să mă rog pentru ele”, a declarat femeia.

O altă fostă iubită, care a avut o relație de cinci ani cu Wonder, a recunoscut că artistul a impresionat-o dând lecții de pian în biserică și chiar schimbând versurile cântecelor religioase, astfel încât să fie vorba despre ea: “Schimba cuvintele și însera numele meu și numele lui și chiar spunea ce nume de copii i se păreau potrivite și cum le-ar cumpăra case fabuloase (…) Așa că, evident, nu era greu să te îndragostesti de el”.

In prezent artistul este logodit cu Tomeeka Robyn Bracy, de care s-a îndrăgostit datorită parfumului ei.

Stevie Wonder este deținătorul a 25 de premii Grammy. Marele cuceritor al femeilor este unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai muzicii soul, funk ai secolului 20, precum și unul dintre cei mai creativi și iubiți artiști ai tuturor timpurilor.