///
Acum la radio:

Stevie Wonder: “Dacă nu tragem piesa din prima, eu si Ray Charles, doi orbi, vă conducem pe toți acasă cu mașina!”Povestea din spatele celui mai mare hit de caritate “We Are The World”

Anul acesta s-au împlinit 30 de ani de la lansarea celui mai mare hit de caritate We Are The WorldUSA For Africa. Piesa a fost compusă de Michael Jackson și Lionel Richie și produsă de Quincy Jones și Michael Omartain, pentru albumul We Are The World. Piesa s-a vândut în 20 de milioane de exemplare și face parte din topul celor 30 de single-uri care s-au vândut în cel puțin 10 milioane de exmplare în întreaga lume. În spatele acestui super hit se ascunde o poveste impresionantă, cu legende care au scris istoria muzicii.usa 1 Michael Jackson i-a mărturisit lui Lionel Richie că ar vrea să ia parte și la compunerea piesei, nu doar la interpretarea ei. Procesul de creație a hitului a început la Hayvenhurst, acasă la familia Jackson, în Encino. Timp de două săptămâni, Richie și Jackson au petrecut noapte de noapte compunând versurile și linia melodică a piesei, în dormitorul lui Michael. Ei își doreau să compună o melodie ușor de memorat și fredonat. Cei doi intenționau să compună un anthem. Sora mai mare a lui Michael, La Toya Jackson, avea să declare mai târziu într-un interviu acordat revistei People că în una dintre acele nopți, intrase în camera fratelui său și văzuse cele două manuscrise ale artiștilor. Ea a declarat ca Lionel Richie a compus doar câteva rânduri, 99% din versuri fiind scrise de fratele său, Michael Jackson. “Îmi place să lucrez rapid. Am mers mai departe fără ca Lionel să știe asta. Nu puteam să aștept. Într-o singură noapte aveam piesa pregătită: tobe, pian, corzi și versurile pentru refen”, a declarat Michael. Apoi a mers la  Richie și Jones să le prezinte demo-ul, iar aceștia au ramas șocați de cât de repede s-a mișcat Michael. Piesa a fost lansată pe 7 martie 1985. Urmăriți un making of de la înregistrările hitului, de acum 30 de ani, un documentar cu legende ale industriei muzicale: Lionel Richie, Stevie Wonder, Paul Simon, Kenny Rogers, James Ingram, Tina Turner, Billy Joel, Michael Jacson, Diana Ross, Dionne Warwick, Willie Nelson, Al Jarreau, Bruce Springsteen, Kenny Loggins, Steve Perry, Daryl Hall, Huey Lewis, Cyndi Lauper, Kim Carnes, Bob Dylan, Ray Charles.

În urma cutremurului din 12 ianuarie 2012 din Hiti, a fost realizat un remake dupa celebrul hit, intitulat  “We Are the World 25 for Haiti”.