///
Acum la radio:

Tracy Chapman a început să compună cântece de la vârsta de 8 ani

Cântăreaţa şi compozitoarea americană Tracy Chapman s-a născut pe 30 martie 1964 în Cleveland, Ohio. Artista a fost crescută de mama sa care i-a recunoscut talentul la o vârstă fragedă. În ciuda situaţiei financiare precare, la vârsta de 3 ani, mama sa i-a facut cadou o chitară havaniană. La numai 8 ani Tracy începea să compună primele sale cântece pe care le interpreta la chitară. Tracy Champan este cunoscută pentru super hi-turile Fast Car, Give Me One Reason, Baby Can I Hold You Tonight, Crossroads, New Beginning şi Telling Stories.RP CD Corner

În 1987 artista a lansat albumul de debut care îi poartă numele, Tracy Chapman şi care a primit reacţii pozitive din partea criticlor muzicali. Acesta a devenit un album de platină cu care Champan a fost nominalizată la 6 categorii ale premiilor Grammy, inclusiv la categoria cel mai bun album al anului, plecând acasă cu 3 premii Grammy, printre care cea mai buna interpretare a unei vocaliste la piesa Fast Car, la fel si premiul pentru cel mai bun debut al anului. În anul următor artista lansează cel de-al doilea album intitulat Crossroads care a fost nominalizat în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Grammy. De atunci, succesul cântăreţei s-a extins şi asupra următoarelor 6 albume din cariera sa, câştigând cel de-al 4-lea premiu Grammy la categoria cel mai bun cantec rock pentru piesa Give Me One Reason. Albumul Our Bright Future este al optulea din cariera cântăreţei şi ultimul de până acum, lansat în 2008. Albumul conţine 11 piese, iar primul extras pe single Sing For You le-a adus aminte fanilor de începutul carierei lui Chapman. “Oamenii m-au întrebat pentru cine este, cui îi dedic acest cântec? Pentru mine este, îmi aduce aminte de multe întâmplări, de piesele mele difuzate la radio, de sora, de prietenii mei, de cântatul în maşină sau de mine dansând la o petrecere. Melodia poate fi şi despre un părinte care îi cântă copilului său. Toate acestea îmi vin în minte”, a declarat cântăreaţa.

Tracy Champan este cunoscută ca o activistă pentru drepturile omului si o susţinătoare a organizaţiilor si oamenilor care lupta pentru acestea, luând parte  la diverse evenimente caritabile. Deşi artista nu şi-a dezvăluit niciodată orientarea sexuală, la mijlocul anilor 80, s-a speculat că artista a avut o relaţie cu scriitoarea Alice Malsenior Walker. Chapman nu a vorbit niciodata în public despre viaţa sa privată.