///
Acum la radio:

5 lucruri pe care nu le știai despre Chris Isaak

 Christopher Joseph Isaak s-a născut pe 26 iunie 1956, în Stockton, California, într-o familie modestă, cu parinţi care munceau la fabrică.  Chris a ajuns să fie unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi cântăreţi de rock din America, având şi câteva roluri  în filme destul de importante. Chris Isaak este unul dintre adepţii stilurilor rock şi country, care au fost combinate pentru prima oară în timpul anilor ’50 si ’60 de către Roy Orbison. Isaak a început să cânte dupa absolvirea liceului, când a înfiinţat primul său grup muzical rock pe care l-a numit Silvertone.

chis isaak

Chris era solist si chitarist alături de chitaristul James Calvin Wilsey, basistul Rowland Salley şi bateristul Kenney Dale Johnson. În anul 1985 casa de discuri Warner Brothers a lansat primul album al grupului care s-a bucurat de o bună primire din partea criticilor, deși nu s-a vândut prea bine.

În anul 1986 Chris Issak a înregistrat primul său album solo şi a intrat în Billboard Top 200 Album Charts. După lansarea discului, Chris şi-a început cariera de actor de cinema cu un rol în filmul „Married to The Mob”, regizat de Jonathan Demme. Au urmat noi roluri în filme ca „Wild At Heart” sau „The Silence Of The Lambs” (Tacerea Mieilor).

Următorul album al lui Chris Isaak a apărut în anul 1989 şi s-a intitulat „Heart Shaped World”. Discul a cunoscut adevaratul succes doar un an mai târziu, atunci când David Lynch a inclus cantecul „Wicked Game” în coloana sonoră a filmului „Wild At Heart”. Piesa „Wicked Game” a devenit hit de Top Ten, iar albumul „Heart Shaped World” s-a vândut în peste 1 milion de exemplare. Chris Isaak a păstrat aceeași notă melancolică și același stil de interpretare și în următoarele sale albume „San Francisco Days” din anul 1993 si „Forever Blue” din 1995. Ambele albume au fost decernate discuri de aur. Unul dintre cele mai cunoscute hituri ale artistului este „Blue Hotel”.

În 1996 Chris Isaak a lansat albumul „The Baja Sessions”, iar în 1998 a revenit în show business cu „Speak Of The Devil”. Cel mai recent album al său a apărut în anul 2000 și s-a intitulat „3 For One (Chris Isaak Forever Blue)”. Așa cum cum artistul s-a inspirat din muzica lui Roy Orbison, a fost la rândul său un model pentru o serie de muzicieni, cel mai cunoscut  fiind Jack Lukeman.

5 lucruri pe care nu le știai despre Chris Isaak:

  1. A fost desemnat de revista People unul dintre cei mai frumoși 50 de oameni din lume, în 1990.
  2. Nick, fratele său mai mare, l-a învățat să cânte la chitară.
  3. Este pasionat de surf, motiv pentru care a ales sa locuiască în apropierea unei plaje din San Francisco.
  4. Videoclipurile pieselor “Wicked Game” și “Baby Did a Bad, Bad Thing” fac parte din topul celor mai sexy videoclipuri din toate timpurile.
  5. Familia tatălui sau a fost de origine germană, stabilită în Basarabia.