///
Acum la radio:

Angelina Jolie, de la actorie la lector universitar

Actrița americană Angelina Jolie, în vîrstă de 41 de ani,  va ţine un curs la Universitatea Georgetown din Washington

Ea va preda un curs despre emanciparea şi drepturile femeilor, pace şi securitate, la Universitatea Georgetown din Washington, D.C., în calitate de profesor invitat.

Angelina Jolie arriving at the 86th Academy Awards held at the Dolby Theatre in Hollywood, Los Angeles, USA.

Actriţa care a jucat în filmul “Salt” i s-a alăturat fostului Secretar britanic de Externe William Hague pentru a lansa Iniţiativa de Prevenţie a Violenţei Sexuale (PSVI) in 2012, într-o încercare de a stăvili agresiunile sexuale din zonele de război, iar cei doi au organizat şi Summitul Global pentru Încetarea Agresiunilor Sexuale în zonele de conflict, în 2014.

In luna mai a acestui an, Jolie a fost invitată să predea un curs de un an la masterat, intitulat “Femei, Pace şi Securitate” la London School of Economics (LSE), iar în prezent, potrivit unor surse citate de revista Us Weekly, Jolie va fi profesor invitat şi la Universitatea Georgetown.

“Am fost fericită să o întâlnesc pe Angelina Jolie în timpul recentei mele călătorii la Londra. Noi, cei de la Universitatea Georgetown ne putem continua colaborarea între programele universitare de ambele părţi ale Atlanticului.”, a declarat în luna mai Melanne Verveer, directorul executiv al Georgetown Institute for Women, Peace and Security. “Aşteptăm să o primim pe Angelina şi pe fostul secretar de externe Hague la Georgetown, în viitor.”

Angelina Jolie, emisar special al Agenţiei pentru Refugiaţi a ONU este o militantă înfocată faţă de problemelor ce ţin de drepturile femeilor şi ale refugiaţilor şi a întreprins acţiuni de ajutorare în ambele zone.

“Este vital să lărgim cadrul de discuţii asupra modului în care să promovăm drepturile femeilor şi să punem capăt scutirii de pedeapse a unor infracţiuni care afectează în mod disproporţionat femeile, precum agresiunile sexuale pe timp de război” , se arată într-un pasaj din declaraţiile actriţei. “Aştept cu nerăbdare să le predau studenţilor şi să învăţ de la ei, precum şi să le împart propriile mele experienţe de lucru alături de oficiali guvernamentali şi membri ai Naţiunilor Unite.”

Actriţa nu a comentat deocamdatăcu privire la aceste cursuri şi încă nu s-a stabilit o dată de începere a acestora.

Centrarea actriţei pe sfera academică poate semnala o schimbare de direcţii pentru vedetă, care a refuzat recent un rol major într-un remake al filmului bazat pe romanul “Murder On The Orient Express”, Jolie fiind înlocuită de actriţa Charlize Theron, potrivit unor surse.