///
Acum la radio:

Barry White, “Dr. Love”, de la închisoare la muzică

Barry White, supranumit și Regele muzicii soul, precum și Doctor Love, s-a născut pe 12 septembrie, 1944 la Galvestone, Texas, dar s-a format și s-a consacrat în anii ’70 la Los Angeles. Ca mulți alți cântăreți de culoare, a început prin a cânta în corul bisericii. Prietenii pe care și-i facuse încă de la vârsta de 10 ani nu aveau nicio tangență cu muzica. La 17 ani, acesta împreună cu gașca  reușesc să jefuiască un Cadillac și să-i fure roțile în valoare de 30.000 de dolari. Barry a fost în scurt timp prins, dar, pentru că nu era major, a fost condamnat la doar patru luni de detenție.barry-white Această experiență i-a schimbat viața și după ce a auzit la radioul închisorii piesa “It’s Now or Never” de Elvis Presley, Barry s-a hotărât să cânte. Artistul a declarat mai tîrziu că acela a fost momentul care i-a schimbat viața pentru totdeauna. După ce a ieșit din închisoare, a renunțat la viața de cartier și s-a apucat de muzică. Primul său succes a fost consemnat la sfârșitul anilor ’60, când a semnat un contract prin care se angaja să compună și să cânte melodiile de pe coloana sonoră a serialului The Banana Split. Astfel, artistul s-a facut remarcat, având în vedere că serialul era televizat în toată America. În urma acestui succes, Barry reușește să atragă atenția mai multor case de producție și semnează cu 20th Century Records, la începutul anului 1970. Cu o voce profundă de bas, un fizic impresionant și un romantism de o sensibilitate desăvârșită, exprimat prin liniile melodice, Barry White a cucerit ușor inimile sexului frumos. Barry White a fost cunoscut pentru super hiturile “Never, Never Gonna Give You Up”, “Can’t Get Enough of Your Love”, “Babe”, “You’re the First, the Last, My Everything”, “What Am I Gonna Do With You”.

În anul 2002 Barry White a suferit un blocaj renal și a fost internat de urgență la un spital din Los Angeles. Barry astepta, internat de noua luni, un donator, pentru un salvator transplant. N-a fost sa fie, din păcate. În 2003, pe 4 iulie, în urma unei lungi perioade de suferință, Barry White moare la vârsta de 58 de ani.  Municipalitatea din Los Angeles a decis să dea numele de Barry White unui parc dintr-o zona în care cântărețul a locuit si pe care a apărat-o de excesele urbaniștilor și ale constructorilor.

Barry White rămâne emblema romantismului soul în istoria muzicii. De-a lungul carierei sale, artistul a câștigat cinci premii Grammy, precum și discuri de aur și platină, înregistrând vânzări de peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea.