///
Acum la radio:

Bonnie Tyler – artista cu cei mai frumoși ochi albaștri

Bonnie Tyler, prietenă bună cu actrița Catherine Zeta – Jones, posesoarea celor mai frumoși ochi albaștri din industria muzicală, a câștigat primul său premiu în urma unui concurs muzical, la vârsta de 17 ani.

Bonnie Tyler, pe numele său real, Gaynor Hopkins, s-a născut pe 8 iunie 1951, în oraşul Swansea din sudul Ţării Galilor. Cu mult înainte de cunoscutele sale colaborări cu Jim Steinman, producătorul lui Meat Loaf, Bonnie Tyler a cântat în diferite oraşe din Ţara Galilor, ca solistă vocală a trupei de Rhythm & Blues, The Mumbles. Pe lângă faptul că la acea vreme nu s-a bucurat de un succes deosebit, artista a avut probleme de sănătate înainte de 1976. Din cauza nodulilor apăruţi pe corzile vocale, nu a mai cântat o perioadă. După o  intervenție chirurgicală, Bonnie s-a ales cu un nou timbru vocal, căpătând o răgușeală în voce, care avea să îi asigure succesul de această dată, fiind remarcată de echipa de compozitori și producători Ronnie Scott și Steve Wolfe.bonnie

Artista a devenit cunoscută în 1976, cu piesa “Lost in France“, care a intrat în Top 10 UK. În 1978, revine cu hit-ul “It’s a Heartache“. Ceea ce a nemulţumit-o înca de la început a fost faptul că managerii ei încercau să facă din ea o solistă de muzică country, în timp ce Bonnie Tyler își dorea să cânte rock, iar stilul său artistic a fost influențat de Rod Stewart şi Janis Joplin. Ultimul său album înregistrat la casa de discuri RCA a apărut în 1981 și s-a intitulat “Goobye To The Island“. Atunci când contractul său cu Scott și Wolfe a expirat, în 1983, Bonnie a semnat cu Jim Steinman de la casa de discuri CBS și una dintre primele sale înregistrări a fost balada rock “Total Eclipse of the Heart“, care s-a vândut în peste 6 milioane de exemplare și a staţionat timp de patru săptămâni pe locul 1 în  Billboard 100, iar albumul “Faster Than the Speed of Night“s-a vândut în peste 1 milion de exemplare şi a intrat direct pe locul 1 în Marea Britanie. În 1988  Bonnie Tyler a colaborat cu Mike Oldfield pentru piesa “Holding Out For a Hero” care a fost aleasă pentru coloana sonoră a filmului american “Footloose“.

În septembrie 2006, Tyler și-a făcut apariția pentru prima dată în ultimii ani la televiziunea americană și a cântat single-ul ”Total Eclipse of the Heart”. În 2007, lansa compilaţia  Greatest Hits, “From the heart“.

În 2011, Bonnie Tyler a apărut în videoclipul “Newport State of Mind”, o parodie a lui Jay Z și Alicia Keys, care a contribuit la o acțiune de caritate pentru BBC Comic Relief. Artista a participat la trei dintre concertele turneului Status Quo în Marea Britanie, în calitate de invitat special. Interpretarea piesei “Turtle Blues”, a lui Janis Joplin, în varianta sa, a fost una dintre atracţiile concertelor sale împreună cu Status Quo.

Cântăreaţa a anunțat apariția albumului ”Rocks and Honey’‘ în primăvara anului 2013. În același timp, a început să lucreze la piesa “Believe in Me” pentru a reprezenta Marea Britanie la Concursul Eurovision din 2013, la Malmo, în Suedia. Albumul a intrat în top 100 din Danemarca, Marea Britanie, Germania și Elveția. În 2014, Meat Loaf și-a exprimat dorința de a colabora cu Bonnie pentru următorul său album, urmând să înregistreze împreună o nouă versiune a piesei “Anything For Love“.

A recunoscut că este o mare fană Tina Turner, cea care a inspirat-o cel mai mult de-a lungul carierei și a reprezentat un model care i-a dat încredere în a-și alege materialul potrivit.

 Bonnie Tyler a susţinut două concerte la Bucureşti, în 2012 și 2014.