///
Acum la radio:

Boyzone-record: 35 000 de bilete vândute în 4 ore

Boyzone este una dintre cele mai in vogă trupe de baieţi ale anilor ’90. O trupă irlandeză care a avut maxim  succes în special în Irlanda, Australia, Asia şi Marea Britanie.

Formaţia Boyzone a fost înființată în 1993 de către Louis Walsh, cunoscut ca manager al lui Johnny Logan și al trupei Westlife. Primul lor album, “Said and Done” a fost lansat în 1995, iar următoarele două albume  au fost lansate în 1996 și 1998. În total, băieţii au lansat șapte albume compilații, cel mai recent fiind “B-Sides and Rarities” lansat în 2008. S-a ştiut încă de la început ca Boyzone urma să fie versiunea irlandeză a formaţiei Take That. Din cei 300 de candidaţi care s-au prezentat la audiţii, printre care şi actorul Colin Farrell, au rămas doar 7. boyzoneUnii membri au plecat la scurt timp şi au fost înlocuiţi, astfel că trupa s-a consolidat în formula celor 5:  Ronan Keating, Stephen Gately (decedat în 2009), Mikey Graham, Keith Duffy și Shane Lynch. Băieţii au spart gheaţa cu un cover după Four Seasons “Working my way back to you” cu care au urcat pe locul 3 în topurile irlandeze. Al doilea super hit a fost “Love me for a reason” care a urcat pe locul 2 în topurile din Marea Britanie. Albumul de debut Said and Done s-a clasat pe locul 1 atât în Irlanda, cât şi în Regatul Unit.

Ronan Keating care devenise între timp  liderul trupei a câștigat premiul Ivor Novello pentru piesa pe care a compus-o, “Picture of you”. Boyzone a fost prima trupă irlandeză cu patru melodii numărul 1 în topurile britanice, iar în turneul irlandez din 1998 a bătut recordul reuşind să vândă 35.000 de bilete în 4 ore.  Cel mai bine vândut single al trupei, votat  şi melodia anului în 1998, a fost “No Matter What“. Trupa Boyzone s-a destrămat în anul 2000. Ronan Keating a început o carieră solo și a lansat cinci albume, cu nenumărate hituri, printre care “When You Say Nothing at All” și “If Tomorrow Never Comes”.  Pe 10 octombrie 2009 Stephen Gately moare la vârsta de 33 de ani, fiind în vacanță în insula Majorca.