///
Acum la radio:

Cafeaua neagră, cum trebuie băută la prima oră?

Care este primul lucru la care te gândeşti imediat dupa ce deschizi ochii? O cafea! Prima cafea a dimineţii fără de care suntem convinşi că nu poate începe nicio zi bună din viaţă noastră. Problema e că o ceaşcă de cafea pe stomacul gol este un şoc imens pentru organism, afirmă un grup de specialişti. Aaceştia susţin că, pentru a evita şocul protejându-ne sanătatea, e bine să ştim ce avem de făcut. cafea neagra

O ceaşcă de cafea pe stomacul gol stimulează secreţia acidului clorhidric al sistemului digestiv. Persoanele care suferă de gastrită pot simţi asta foarte repede. Chiar şi persoanele cu un stomac perfect sănătos nu sunt ferite, deoarece acidul clorhidric este folosit de organism pentru descompunerea alimentelor.

În cazul în care cantitatea acestui acid este redusă, veţi întâmpina dificultăţi când veţi servi o masă bogată în proteine, deoarece acestea vor fi greu de descompus. Cu alte cuvinte, cafeaua băută pe stomacul gol va stimula secreţia acidului clorhidric exact atunci când nu este nevoie, cauzând apariţia ulcerului. Tocmai de aceea este indicat să se consume după micul dejun pentru a stimula digestia.

Dacă, totuşi, sunteţi persoana care sare peste prima şi cea mai importantă masă a zilei, folisiţi laptele în cafea pentru a-i slăbi concentraţia.