///
Acum la radio:

Ce s-a întâmplat în 10 ani în care Nestlé a investit peste 320 milioane de euro în NESCAFÉ Plan

O statistică spune că, în prezent, 1 din 7 cești de cafea băută în lume este NESCAFÉ. Cu peste 80 de ani de experiență, Nestlé a căutat să se concentreze pe sustenabilitate și calitatea produsului, în egală măsură.

La peste 10 ani de la lansarea NESCAFÉ® Plan, compania Nestlé anunță rezultatele obținute sub umbrela programului de sustenabilitate. Între 2010 și 2020, Nestlé a investit peste 320 milioane de euro în proiecte de susținere a producției sustenabile de cafea, a distribuit 235 milioane de arbori de cafea în întreaga lume și a ajutat peste 900.000 de fermieri să cultive și să producă mai multă cafea de calitate superioară.

De asemenea, compania a fost implicată în dezvoltarea a 15 noi variante de arbori de cafea (10 variante de Arabica și 5 variante de Robusta) cu o rezistență mai mare și un randament mai ridicat. În plus, pentru a asigura expertiza necesară, compania a implicat în acest proces 230 de agronomi parteneri.

Potrivit unui comunicat trimis Vibe FM, în 2020, 75% din cafeaua folosită în producția NESCAFÉ® a fost obținută în mod sustenabil, depășind astfel obiectivul asumat în 2010, de 70%. În comparație cu 2019, compania raportează o creștere de 10% în ceea ce privește materia primă obținută sustenabil.

Prin intermediul NESCAFÉ® Plan, Nestlé le oferă fermierilor acces la resurse educative, cu ajutorul cărora aceștia învață cum să-și diversifice veniturile prin creșterea altor culturi, pe lângă arborii de cafea.

În acest fel, comunitatea locală se poate dezvolta mai ușor și mai repede, iar compania se asigură că fiecare pas din procesul de producție se desfășoară în conformitate cu cele mai înalte standarde.

În plus, datorită implicării sale constante, compania și-a adus aportul în îmbunătățirea unor condiții economice din patru țări producătoare de cafea (Mexic, Coasta de Fildeș, Honduras și Vietnam). De asemenea, NESCAFÉ transmite că monitorizează și lucrează constant pentru a îmbunătăți drepturile muncii, obiectiv pe care compania l-a atins în Mexic și Filipine.

Reducerea impactului asupra mediului

De la implementarea NESCAFÉ® Plan în 2010 și până acum, în raport cu fabricarea fiecărei tone de produs, compania a înregistrat o reducere de 46% la nivelul emisiilor de carbon (cu 11% peste obiectivul setat în 2010) și o reducere de 53% a consumului de apă (cu 18% peste obiectivul setat în 2010).

Diminuarea consumului de apă a fost posibilă datorită cantităților reduse utilizate în fabrici și în procesul de irigare al culturilor de cafea.

De asemenea, NESCAFÉ® a contribuit în mod activ la îmbunătățirea biodiversității în culturile de cafea prin intermediul programelor de interplantare.

„Acum, când sărbătorim cei 10 ani de reușite ai NESCAFÉ® Plan, dorim să acordăm recunoaștere partenerilor noștri, de la fermierii care cultivă și culeg boabele de cafea atent selecționate, centrele de cercetare-dezvoltare care asigură rețelele potrivite pentru fiecare gust, specialiștii care ne oferă consultanță pentru practicile agricole, consumatorii noștri care, prin alegerile lor, ne ajută să protejăm viitorului cafelei” a declarat Atana Skalko, BEO Beverages South East Market.

De asemenea, până la finalul acestui an, compania va publica noul Plan de Sustenabilitate. Alături de parteneri precum Rainforest Alliance și 4C Services, NESCAFÉ® continuă să își ajusteze rezultatele pe măsură ce progresează, prin măsurarea constantă a impactului acțiunilor sale și prin raportarea progreselor în mod transparent. În plus, compania anunță un nou obiectiv de sustenabilitate: până în 2025, NESCAFÉ® își propune să obțină în mod sustenabil 100% din cafeaua folosită.