///
Acum la radio:

Céline Dion: “Sunt ca o carte deschisă pentru fanii mei”

Céline Marie Claudette Dion este numele complet al cântăreţei canadiene. Artista s-a născut pe 30 martie 1968, în Charlemagne, Quebec, într-o familie melomană şi numeroasă, fiind cea mai mică dintre cei 14 copii. Celebră pentru cântecele de dragoste, vocea inconfundabilă şi timbrul vocal deosebit, Céline Dion a cântat de mică împreună cu rudele sale într-un club micuţ, proprietate de familie. La vârsta de 12 ani, Céline a înregistrat primul ei demo. Mama sa, Therese, i-a trimis caseta lui René Angélil, producătorul şi managerul lui Ginette Reno. Caseta a stat săptămâni bune pe biroul lui René, până când fratele lui Dion, Michael, l-a convins s-o asculte. Acesta a fost atât de impresionat de calitățile vocale ale lui Céline, încât și-a ipotecat casa pentru a-i scoate pe piață primul album, iar  ulterior i-a devenit soț.celine dion

Albumul de debut, La Voix du bon Dieu (The Voice of God), s-a bucurat de succes. În scurt timp cântăreaţa a devenit foarte cunoscută în Canada, iar în 1983 a devenit prima artistă canadiană care a primit un Disc de Aur în Franța. La vârsta de 15 ani, Céline a hotărât că e timpul să se dedice total muzicii, renunţând la scoală. În acea perioadă René divorţează de cea de-a doua soţie şi îşi canalizează toată atenţia către Céline şi cariera ei. Ajunsă la majorat, Céline Dion decide ca a venit timpul să scape de imaginea de fetiţă şi se transformă din micuţa din Quebec în artista care işi doreşte un succes pe plan mondial, fiind inspirată de idolul său, Michael JacksonCéline ia o pauza în care îşi schimbă radical look-ul şi învaţă limba engleză. Povestea de dragoste între Céline şi managerul său începe în 1988, rămânând ascunsă din cauza diferenţei de vârtsă,  René fiind cu 26 de ani mai mare decât ea. În 1993, Dion îşi face publice sentimentele pentru bărbatul din viaţa sa, numindu-l „culoarea iubirii” și dedicându-i cel de-al treilea album al ei în limba engleză, The Color of My Love. Cei doi îşi unesc destinele într-o nuntă extravagantă, transmisă în direct la televiziunea canadiană. Albumul a cunoscut un succes uriaş, acesta s-a vândut în peste șase milioane de exemplare în SUA, două milioane în Canada, ajungând pe locul 1 în mai multe țări, printre care Australia, Canada și Marea Britanie. În 1996 lansează albumul Falling Into You care s-a vandut în peste 10 milioane de exemplare în SUA, câştigând două premii Grammy pentru “Cel mai bun album al anului” şi “Cel mai bun album pop”. Single-ul “Because you Loved Me” ajunge pe primele pozţii în top-uri şi apare pe coloana sonoră a filmului Up Close and Personal. În 1996 Céline Dion a câștigat premiul World Music Award pentru „Cel mai bine vândut artist canadian al anului”, pentru a treia oară. La mijlocul anilor ’90, a devenit unul dintre cei mai bine vânduţi artişti ai lumii. În anul 1998, Dion a primit două distincții din partea autorităților din Canada: „Ordinului Național al Québecului” și „Ordinului Național Canadian pentru Realizări Deosebite pe Scena Internațională a Muzicii Contemporane”. Un an mai târziu artista a primit o stea pe Aleea celebrităţilor canadiene.

Săptămâna trecută, artista  și-a luat rămas bun de la “Culoarea iubirii sale”. Soțul ei, René Angélil, a decedat la vârsta de 73 de ani, după o lungă luptă împotriva cancerului. În 2013, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă în zona gâtului. În august 2015, Céline Dion a dezvăluit într-un interviu faptul că soţul ei, René Angélil, doreşte să îşi petreacă ultimele clipe din viaţă alături de ea şi să moară în braţele sale.”Câteodată, vrea să merg alături de el într-un loc diferit. Îl întreb: «Îţi e frică? Te înţeleg. Vorbeşte-mi despre asta». Iar René îmi răspunde: «Vreau să mor în braţele tale». Iar eu îi spun: «Bine. Voi fi aici, vei muri în braţele mele»”, a mărturisit artista. Cei doi s-au căsătorit în 1994 și au avut împreună trei copii: René Charles, în vârstă de 14 ani, şi gemenii Eddy şi Nelson, în vârstă de cinci ani.

La doar două zile după moartea soțului său, a murit fratele artistei, Daniel Dion, răpus de aceeși boală.