///
Acum la radio:

Cine va câştiga Champions League în 2021? (P)

Sportul rege al planetei este fotbalul, aşa că orice competiţie care îl aduce în atenţia publicului este de natură să trezească exaltarea microbiştilor. Nicio altă competiţie, cu excepţia Cupei Mondiale, nu stârneşte o atât de mare admiraţie cât Champions League, acolo unde cel mai bune cluburi din lume îşi dispută întâietatea.

Bayern Munchen

Poţi să pui pe bilete pariuri oricând ca favorită această echipă şi vei avea în cele mai multe cazuri siguranţa unui câştig. Oricum se ştie faptul că este câştigătoarea „en-titre” a competiţiei, reuşind să câştige finala de anul trecut împotriva echipei pariziene, Paris St Germain,cunoscută sub abrevierea PSG. Echipa aproape că nu mai are nevoie de niciun comentariu, toţi microbiştii şi pariorii ştiind că îmbină puterea de luptă cu disciplina strictă nemţească.

Acest lucru se vede din plin pe teren, unde Bayern Munchen uimeşte de cele mai multe ori prin jocul în viteză pe care îl practică şi prin unicitatea unor atacanţi, precum Robert Lewandowski. Parcursul foarte bun din campionatul german intern, numărul mare de goluri marcate în detrimentul celor primite, forma excepţională în care se găsesc jucătorii şi pregătirea intensă de care au parte, fac din această echipă principala pretendentă la titlul de acest an al Champions League.

Manchester City

Este cea mai bogată echipă din Premier League şi pe bună dreptate. Condusă de nimeni altul decât Pep Guardiola, echipa a suferit o transformare radicală de când acest antrenor a preluat-o. A promovat jucători tineri ca Raheem Sterling dar s-a şi întărit cu jucători experimentaţi precum Sergio Aguero.

Deşi echipa a pierdut câteva meciuri neaşteptate ca cel în care a fost învinsă de echipa franceza din Lyon cu scor de neprezentare, adică de 3:0, în acest moment toate pronosticurile o indică că fiind favorită la câştigarea primei bătălii din Champions League împotriva nemţilor de la Borussia Monchengladbach. Startul în campionatul englez a fost mai lent pentru echipa lui Pep însă sunt semne că aceasta şi-a revenit şi că se pregăteşte intens pentru regina competiţiilor fotbalistice, unde este preferata la victorie a fanilor de pretutindeni.

Liverpool

Un alt antrenor de renume mondial, de această dată Jurgen Klopp, conduce destinele acestei echipe englezeşti cu o istorie remarcabilă în fotbalul englezesc. Fondată în anul 1892, echipa se face remarcată prin cele mai multe trofee câştigate din Cupa UEFA, Supercupe Europene şi Cupe ale Ligii. Stadionul pe care joacă, Anfield este unul încărcat de istorie şi unde fanii echipei creează o atmosferă incendiara de natură să impresioneze pe toată lumea.

Va câştiga Champions League de anul acesta? Fără îndoială că lotul de care Klopp dispune este unul extrem de valoros şi la propriu şi la figurat, dacă este să ne raportăm la nume de jucători precum Fabinho, Bobby Firmino, Keita, Timo Werner, Thiago Alcantara sau vedeta incontestabilă, Mo Salah. Ca Manchester City, echipa a suferit o înfrângere ruşinoasă în competiţia de anul trecut, însă în acest an lucrurile merg bine pentru echipă în campionat deşi numărul accidentărilor este unul destul de mare. Cu toate acestea echipa este într-o formă bună de natură să îi propună ca şi candidaţi fermi la câştigarea acestei competiţii.

PSG

Despre starurile care formează această echipă se pot spune lucruri numai la superlativ. Dacă ne raportăm numai la Neymar, cel care făcea până nu demult echipă cu Lionel Messi şi avem dovada puterii financiare a clubului şi a forţei jucătorilor care intră pe teren la fiecare meci. Îl însoţeşte în teren mai tânărul jucător francez Kylian Mbappe, argentinianul Angel Di Maria, brazilianul Marquinhos care împreună cu portarul Keylor Navas formează un team cu adevărat de temut. Dacă ai în vedere faptul ca nemţii de la Bayern Munchen de abia i-au bătut cu 1:0 după un meci controversat, ai idee despre valoarea pe teren pe care această echipă o aduce la fiecare partidă disputată.

Doar dacă aduci în discuţie meciul pe care l-au făcut pe Camp Nou, atunci îţi poţi da seama de valoarea actuală a acestui lot fenomenal de jucători profesionişti de fotbal. Au bătut Barcelona la ea acasă cu un scor de necrezut, 4:1, care va rămâne în istoria fotbalistică pentru totdeauna. Puţine echipe din această lume se pot mândri cu un asemenea rezultat, prin urmare echipa franceză va avea ceva de spus la această competiţie care se anunţă a fi una încărcată de surprize.

 Concluzie

Este o întreagă galaxie de echipe, una mai bună decât alta, care îşi anunță intenţia de a câştiga acest prestigios trofeu fotbalistic. Champions League este încununarea carierei pe care fiecare jucător şi-o doreşte cu ardoare, deci competiţia se anunţă încă de pe acum a fi una extrem de interesantă şi atrăgătoare. Va câştiga Juventus, PSG sau Liverpool, numai zeii fotbalului ar putea şti acest lucru, pentru noi muritorii de rând nu rămâne decât să urmărim cu sufletul la gură fiecare meci şi să ne bucurăm de tot ceea ce acest sport nobil poate să aducă în viaţa noastră!