///
Acum la radio:

Concert Alexandru Tomescu, pe 9 mai, la Centrul de Vaccinare al Bibliotecii Naționale București

Maratonul de vaccinare din București începe vineri, la ora 16:00 și ține până luni, 10 mai, ora 08:00. Pentru cei care vin să se imnunizeze de Ziua Europei, Alexandru Tomescu pregătește o reîntâlnire specială cu muzica clasică.

Duminică, 9 mai, de la ora 16:00 la Centrul de Vaccinare din incinta Bibliotecii Naționale București, violonistul Alexandru Tomescu, cu vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național, din categoria tezaur și pianista Sînziana Mircea vor susține un concert de muzică clasică.

“Este o onoare și o mare bucurie să pot răspunde prezent invitației Ministerului Culturii și a oferi un moment muzical tuturor celor care aleg să se vaccineze. Cred că vaccinarea este crucială pentru o revenire cât mai grabnică la o viată normală. Pentru mine, viața normală nu poate exista fără muzică, fără concerte și fără public, iar muzica vine să reamintească despre frumusețea uitată a vieții noastre. Yo-Yo Ma a cântat imediat după ce a fost vaccinat, în sala de așteptare post vaccinare.
Pe 9 mai, la ora 16:00, împreună cu pianista Sînziana Mircea vom prezenta celor veniți la vaccinare, la Bibioteca Națională a României, un recital de vioară și pian cu lucrări dintre cele mai spectaculoase. Muzica ne poate reda speranța! Muzica înseamnă conexiune în ciuda distanțării și merge mai departe, cu fiecare dintre noi. Vă așteptăm la vaccinare și la concert!” declară violonistul Alexandru Tomescu.

Programul va avea durata de 40 minunte și va conține lucrări de Ciprian Porumbescu – Balada, Johann Sebastian Bach- Preludiu în Mi Major, Bach meets Haendel- compoziție Sînziana Mircea, Fritz Kreisler- Libesleid și Liebesfreud, Camille Sans Saens- Introducere și Rondo Capricioso, Constantin Dumitrescu- Dans țărănesc.

Pianista Sânziana Mircea declară: ”A fost o perioadă extrem de dificilă pentru noi toți, dar parcă artiștii au trecut prin cele mai grele momente, lipsindu-le scena, actul artistic și mai ales energia publicului. Vaccinarea este un moment important pentru întreaga omenire și cu încredere sperăm că ne vom relua viețile și reveni la normalitate”.

Maratonul de vaccinare –Ediția București, va avea loc la Biblioteca Națională a României și la Sala Palatului, începând de vineri, 7mai, ora 16:00 până luni, 10mai, ora 08:00 și este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

La Biblioteca Națională vor fi 10 cabinete de vaccinare și pot primi toate persoanele doritoare, indiferent dacă sunt din București sau alte localități, doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare.
Maratonul bucureștean include și Sala Palatului și cuprinde 50 de cabinete de vaccinare, în care se vor folosi doar doze Pfizer/BioNTech, și 1200 de voluntari, pentru a oferi oportunitatea unui număr crescut de persoane să se vaccineze.

Partenerii acestui maraton, care au dorit să se implice, sunt mai multe instituții din subordinea Ministerului Culturii – Biblioteca Națională a României, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Centrul Național de Artă Tinerimea Română și Filarmonica George Enescu care vor asigura momente artistice pe parcursul tuturor zilelor maratonului”.