///
Acum la radio:

Cum să îți spionezi vecinii cu… baby monitorul

Autor: Alexa Stănescu 

Intâmplări reale cu mine.. cam asta ar fi pe scurt motto-ul acestui blog! Azi: cum am descoperit fără să vreau că pot spiona vecinii:)

La început, când bebelușul meu abia se născuse foloseam baby monitorul, ca orice mamă speriată, însă acum mi-am ascuțit auzul, să zicem, și nu îl mai folosesc decât noaptea.

Într-o zi, copilul dormea, și, după 5 minute, cum se mai întâmplă, îl aud că plânge. Mă duc la el în cameră, resemnată că s-a trezit deja, și că trebuie să îl adorm. Intru val-vîrtej, când colo, copilul dormea buștean. E adevărat că uneori mai scoate sunete și în somn, dar parcă prea bine dormea ca să fi adormit la loc in 10 secunde după un plânset.

N-am băgat de seamă și mi-am zis “ Multumesc Doamne că mai pot face treabă prin casă. “ 🙂

La scurt timp, într-o dimineață, copilul se trezise și l-a luat în brațe taică-su, ca să facă turul casei de dimineață, în timp ce eu trebăluiam prin bucătărie.  La un moment dat, auzim un plânset de copil din dormitor. Din reflex, taică-su se duce să verifice, dar își dă seama că era la el în brațe copilul, deci nu avea cum să plângă din dormitor. 🙂

Se duce totuși în dormitor, de curiozitate, unde se auzea din difuzorul baby monitorului un plânset de bebeluș…al vecinilor. Apoi, auzim și vocea mamei. Da, baby monitoarele sunt pe aceeași frecvență probabil.

Țineti minte cum intrau stațiile de poliție sau taxi pe walkie – talkie-urile pe care le cumpăram ? Așa și cu monitoarele pt bebei. Dacă este închis emițătorul pe receptor puteți prinde alte frecvente.. cum ar fi vecinii.

Eu de atunci am mare grijă să închid emițătorul !!